İnceleme Tugrabozan el yayi

Merhaba bugün uzun suredir bende olan tugrabozan el yayini inceleyecegim.

1771603698284.png

Evet mavi kısmı ben bantladim parmaklar kayiyor yoksa kaplama materyalden dolayi (boya) yoksa oyle gelmiyor merak etmeyin. Isterseniz bantlayin/bantlamayin nasıl istiyorsaniz.
Avuca oturan kisim tirtikli. Bu guzel bir şey eliniz nasir tutar. Kimine gore de kotu bir şey. Sahsen bu tarz guc sporlariyla ugrasiyorsaniz nasir seve seve ya da yiye yiye olacak.
Ürün kirmizi yay ile (farkli renkte yaylar mevcut sadece urunu alirsaniz kirmizi yay gelir, farkli yaylar da alabilirsiniz.) Maksimum 155 Kg'ya cikiyor.
Urunun agirligi 1 kilo ve her tarafi metal. Ama sert ve agir metal yani metal dediysem. Turunu bilmiyorum ama celik/demir olabilir. Kaliteli bayagi.
Ben 3x3 yapabiliyorum cok tekrarli olarak yani 45 kg. 3x4 ise 1 tekrar, 3 dakiika aralikla yapiyorum. O da 50-55 kg yapiyor. Normal gucteyim yani.
Eliniz kucukse biraz diger elinizle kapatip kavrayabilirsiniz (bunu kolaylastirmak icin somunlu aparati var ama degmez kendiniz de yaparsiniz, fiyatini bilmiyorum).
Elim 18 cm ama cok sıkıntı cekmedim.
Duzgun kavrama konusunda ise el yayini alin calisacaginiz elin avucuna oturtun basparmaginizla kontrol edin siki oturdu mu diye. Basparmaga cok yakin yapmayin oyle peygamber gelse sikamaz. Ayrica sapin en assagisina serce parmaginiz gelecek sekilde kavrayin obur turlu gucu yukaridan ilettiginizde yaya yarisi gider.
Su sekil kavrayin iste, basparmak kasinin hemen bitisinin yanina ve serce parmak sapin en kenarinda:

1771604610219.png

Ortalama erkek tutus gucu 40-55 Kg'dir.
Kadinlarda 15-30 kg. Kadinlara agir gelebilir minimum 25 kg ve araligi uzun. Kadinlarin eli kucuk ve kemik yapilari erkeklerinki gibi olmadigi icin zorlanabilirler ama cok dert olmaz.
Ben urunu 2500 TL'ye aldim zamaninda o zaman degerdi fiyatina omurluk ürün cunku kalitesi yuksek bayagi. Su an 4-5K'dir. Degmez bence gidin bar hold veya Barfiks'de asilin. 30-50 kg dambil da tutabilirsiniz.
Puanim 8/10 (fiyattan bagimsiz)
Bu da urunun PDF'sinde yazanlar.

1771604102131.png

Ürün PDF linki: https://tugrabozan.com/wp-content/uploads/2019/05/KerpetenKademeliElYayı.pdf

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı