Tulpar notebook hakkında fikirleriniz

499337

Hectopat
Makaleler
2
Yer
Istanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Şimdi olay şu:
Monster yabancı ülkelerde adını değiştirdi ve Tulpar Notebook yaptı. Alman sitesinde ürünlere baktım ve "Clevo" kasa tipi yok gibiydi. T(Tulpar galiba) ve A(Abra galiba) serileri vardı. Ve iki seride de "Clevo" yoktu. Ürünler TR'dekilere kıyasla daha kaliteli ve güzel duruyordu.
12. Nesil gelmiş bir de.
Monster saçma "Semruk"tan da vazgeçmiş. Ama TR'de hala eski ürünler var. Ve tahminimce TR'ye bu Almanya'daki ürünler gelmeyecek gelse bile aynı kalitede olmayacak. Yine "Clevo"dan vazgeçmeyecek Monster.
Ama Tulpar Notebook sanki "Monster"ın tüm hatalarından arındırılmaya çalışılan bambaşka bir marka.
Neyse yolu açık olsun. Türkiye'de de umarım bu ürünler gelir oldukça kaliteli ve iyi duruyor. XMG gibi olmuş iyicene ve XMG iyi marka denebilir. Ama inceleme bulamadım Tulpar Notebook hakkında sorun o. Tamamen XMG tarzı ürünler var ve "TongFang" kullanılmış duruyor. Şuan TR'deki v21 serisi yok güncel olarak T serisinde.
TongFang her zaman kaliteli denemez ama Tulpar Notebook kalitesi gerçekten XMG gibiyse ve kalite kontrol'ü iyi yaparsa harika olur. Ve bence TR'de de bu isme dönmeli seri sistemini de "T" serisi "A" serisi yapmalı.
Ben genel fikrimi söyledim yine de bu Monster sağı solu belli olmaz. Kaliteli durur çöp çıkar falan.
Yolu açık olsun.
Peki sizin fikirleriniz neler?

Tulpar Notebook sitesi: Tulpar Notebook | Notebooks für Performance-Fans
Xmg sitesi: XMG | Die schnellsten Gaming-Laptops & Desktop-PCs

@Artoria Pendragon ve @messinicocugu hocam sizce?

Dediğiniz gibi hepsi tongfang gibi duruyor hocam eğer TR'ye uygun fıyatla gelirse bu cihazlar akabilir 1650ye 12. nesil koymuşlar :D tabii bize ne zaman geleceği var bir de. Burada Clevo modelleri hala satıyor hemen çekmezler gibi diğer modelleri arttırana kadar.

Dediğiniz gibi hepsi tongfang gibi duruyor hocam eğer TR'ye uygun fıyatla gelirse bu cihazlar akabilir 1650ye 12. nesil koymuşlar :D tabii bize ne zaman geleceği var bir de. Burada Clevo modelleri hala satıyor hemen çekmezler gibi diğer modelleri arttırana kadar.

Cekselerde fason uretim yaptiracak Clevo aricaklar 12. nesil cikmadiki adamlar bekliyor Tayvan'dan.

Genel olarak Monster hakkında kötü bir fikrim yok, olsa paşalar gibi kullanılır. Kalitesiz olup olmaması Monster'in suçu değil, paranın değeri olsa inanin Monster çok iyi işler yapar. Maalesef ülke ekonomisi ortada.

Yakın zamanda stoklarla ilgili Monster’a mail atmıştım. Ağustos ortasına kadar yeni ürünlerin ekleneceğini söylediler. Tabi 12. nesil işlemcileri görür müyüz orası muamma.

Benim en çok dikkatimi çeken Xmg'nin laptop için harici soğutucusu. (Oasis) Şunu izleyip de hayran kalmamak elde değil. Monster bence bunu bir şekilde cihazlarına getirmeli. Bunun dışında ne kadar ekmek o kadar köfte mantığı malum her ülke için geçerli. Ülkemizde Clevo kasalar çıkmaya devam edecektir çünkü ülkemizin ekonomisi de ortada ancak Tulpar için kaliteyi biraz artırması mantıklı özellikle bileşenler konusunda. Yani Clevo kötü ancak ucuzsa Tulpar da pahalı ancak kaliteli olmak zorunda. Bence Monster'ın bu iki ayrımı daha da netleştirmesi gerekiyor düşüncesindeyim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı