Tulpar T5 v13.1 laptopa M.2 NVMe SSD uyumlu olur mu?

UmutLale

Hectopat
Katılım
9 Kasım 2020
Mesajlar
19
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar merhaba, iyi akşamlar diliyorum. Başlıkta belirttiğim laptopa sahibim. Laptopta hâlihazırda 256 GB M.2 SSD takılı fakat bu SSD'nin NVMe olup olmadığını bilmiyorum. Maalesef anakartın NVMe destekleyip desteklemediğini de bilmiyorum.
AIDA64 programında şöyle bir şeyle karşılaştım ama internette laptopu araştırdığımda herhangi bir NVMe ibaresine denk gelmedim.



Takmak istediğim SSD ise: WD Green SN350 NVMe 480 GB M.2 SSD NAND WDS480G2G0C Harddisk

Acaba bu SSD'yi taksam cihazın belirttiği okuma/yazma MB/s değerinde çalışır mı? Teşekkürler.

Not: 500 TL'ye kadar 400-500 GB arasında M.2 NVMe SSD tavsiyesi yaparsanız çok memnun olurum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi şöyle bir şey var, anakartın M.2 slotu SATA M.2 destekliyor bu yüzden boşuna yeni SATA M.2 almak yerine 2.5" SSD almanı öneririm.




Biraz bütçe arttırıp WD Blue almanı öneririm daha kaliteli bir model, verdiğin paraya değecektir.
 
Burada sanırım mevcut 256 GB olan SSD'yi kast ederek slotu dolu olarak göstermiş ve 1x boş M.2 slotu var demek istemiş diye anladım. Eğer öyle değilse 256 GB olan SSD'yi çıkarıp yerine takmayı düşünüyorum. Asıl sorun şu ki NVMe olan SSD'yi taksam sorun yaşar mıyım? Yanıtınız için teşekkürler.
 
Yani şöyle, belirttiği M.2 slotu dolu ve onun içinde şu an kullandığınız SSD var yani şu an boş olarak sadece 2.5" slotu var.

Eğer boşta bir tane daha M.2 slotu olsaydı burada yazardı.


NVMe SSD alırsanız SATA M.2 portuna takamazsınız çünkü soket yapıları uymaz bu bağlamda 2.5" SSD almanız sizin için en iyisi olacaktır.
 
Mevcut M.2 SSD yerine okuma/yazma değeri daha yüksek olan bir M.2 SSD takmayı düşünüyorum şimdilik. Yanıtınız için teşekkür ederim. İyi akşamlar.
 
Mevcut M.2 SSD yerine okuma/yazma değeri daha yüksek olan bir M.2 SSD takmayı düşünüyorum şimdilik. Yanıtınız için teşekkür ederim. İyi akşamlar.
SATA M.2'ler maksimum 500MB/s civarlarına ulaşabilirler NVMe olmadan bu iş imkansız gibi bir şey. Ayrıca günlük kullanıcıysanız da pek bi fark olmuyor aslında SATA ile NVMe arasında, tabii iş için alıyorsanız amenna.
 
Mevcut takılı olan SSD şu sanırım: Intel® SSD 600p Serisi

Sayfada "PCIe 3.0 x4, NVMe" böyle bir ibare geçiyor, anlamı nedir?
 
Mevcut takılı olan SSD şu sanırım: Intel® SSD 600p Serisi

Sayfada "PCIe 3.0 x4, NVMe" böyle bir ibare geçiyor, anlamı nedir?
CrystalDiskMark ile benchmark testi yapar mısınız?
 
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…