Tulpar T5 v21.6 bakım öncesi ve sonrası performansı

İşletim sistemi
Windows 11

BaranHB

Centipat
Daha fazla  
Geçen hafta Tulpar T5 v21.6 cihazımı genel bakım ve ısınma sorunu nedeniyle servise göndermiştim. Bugün cihaz elime ulaştı ve bakım sonrasındaki sıcaklık değerleri hakkında yorumlarınızı bekliyorum. Ayrıca cihaz servisten geldiği için tüm donanım bileşenlerini ( SSD, CPU, GPU, RAM vs. ) test etmek istiyorum, program önerirseniz sevinirim.

Bakımdan önce cihazda ne olduğunu bilmediğim termal macun kullanılmıştı. Sıcaklık değerleri şu şekildeydi; CPU 82-86, GPU sabit 87 ( Max 120W çekiyordu )
Bakıma gönderirken Thermal Grizzly sıvı metal sürülmesini istemiştim. Ayrıca cihazın çift fanınıda değiştirmişler ve değerler şu şekilde; CPU 70-74, GPU 82-85 ( artık 130W çekiyor )
Şahsen GPU'nun bir tık daha düşük olacağını düşünmüştüm ancak şu an da fena değil gibi. Önceden oyuna girer girmez 87'ye sabitleniyordu, şu an 85'in üstüne çıkmadı hiç. Önceden oyun esnasında anlık drop yiyordum aşırı ısıdan dolayı GPU güç kısıyordu, henüz böyle bir şeye rastlamadım uzun kullanımda takip edeceğim.

*Konuda bağımsız şekilde: Şu an cihazın RGB aydınlatması çalışmıyor FN+F7 denedim, Monster kontrol merkezinden aç/kapa yaptım ama çalıştıramadım. Neden kaynaklı bilen var mıdır?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…