Tulpar T5 v21.6 sıcaklık değerleri normal mi?

BaranHB

Centipat
Daha fazla  
Monster Tulpar T5 v21.6 kullanıyorum.
Cihazım eskiye nazaran daha sıcak çalıştığını düşünüyorum, cihazı geçtiğimiz şubat ayında aldım ve temmuz ayında teknik servisinde bakım yaptırdım. Önceden cihazı kullanırken bu kadar fan sesi duymuyordum şu an ise fanlar sürekli %35-40 düzeylerinde çalışıyor.

Chrome açık maç izliyorum bir yandan da Metin2 oynuyorum yaptığım işlemler sadece bunlar, sıcaklık 70 derecenin üstünde çok nadirde olsa 70'in altına düşüyor. Dün boştayken cihazın sıcaklığını kontrol etmek için yeniden başlatıp hiçbir işlem yapmadan bekledim. Cihaz masaüstündeyken arka planda işlem yapılmazken 63 derecedeydi, bazı arkadaşlarda boştayken 50'nin altında çalıştığını ( başka marka modeller ) okumuştum. Acaba benim cihazımda mı sorun var yoksa cihaz ayarlarımdan dolayı mı sıcaklıklar bu şekilde?

Cihazım Turbo modunda ve dGPU açık sadece harici ekran kartı ile çalışıyor. Ekran kartı ayarlarımda maksimum performansda. Ayrıyeten ThrottleStop kullandığım için sabit olarak 4.6GHz de çalışıyor. Sıcak çalıştığı için -85 Core ve cache offsetvoltage yapmıştım.

*i7 11800H-3060

Son düzenleyen: Moderatör:
Boşta 63 derece çok fazla hocam benim de i7 11800H-3070 40 derecede Discord-Steam-YouTube-Spotify açıkken Gigabyte ama yine de bu kadar yüksek olamaz bence bir kere daha bakıma gönderin.

Boşta 63 derece çok fazla hocam benim de i7 11800H-3070 40 derecede Discord-Steam-YouTube-Spotify açıkken Gigabyte ama yine de bu kadar yüksek olamaz bence bir kere daha bakıma gönderin.
İstanbul'da yaşamadığım için kargo süreciyle uğraşmak istemiyorum.Ara sıra işim düşüyor kendim elden teslim edip o şekilde vermeyi düşünüyordum.
Bakıma vermek haricinde yapabileceğim birşey yok mu ? Birde konuyla pek alakalı değil ama ThrottleStop kullanırken cihazın PL1,PL2 ye takıldığını görüyorum sarı ibare ile,bu ne anlama geliyor.

Sarı ibare önceden olmuş demektir bende de öyle. Kırmızı olur ise şu an oluyor demek sarıda sorun yok hocam. İstanbul'da yaşamıyorsanız kendiniz termal macun alıp yapabilirsiniz.

Sarı ibare önceden olmuş demektir bende de öyle. Kırmızı olur ise şu an oluyor demek sarıda sorun yok hocam. İstanbul'da yaşamıyorsanız kendiniz termal macun alıp yapabilirsiniz.
Yazılımsal olarak yapabileceğim birşey yok mudur,format atıp temiz kurulum yapsam düzelme şansı var mı ?
PL1,PL2 ye takılması negatif birşey mi ne anlama geliyor bunlar ?

Yazılımsal olarak yapabileceğim bir şey yok mudur, format atıp temiz kurulum yapsam düzelme şansı var mı?
PL1, PL2'ye takılması negatif bir şey mi ne anlama geliyor bunlar?

Format ile düzelme şansı çok düşük hocam virüs vs. girdi ise ayrı ama.
Yazılım olarak undervolt yapabilirsiniz bunun için yeni konu açarsanız size yardımcı olacaklardır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…