Tulpar T5 v23.1.2 RTX 4060 mi yoksa ASUS TUF A15 RTX 4060 modeli mi?

Bütçe
38000

yea19

Centipat
Daha fazla  
Merhaba. Bir süredir RTX 4060'lı laptop araştırıyorum fakat bu bütçedeki tüm modellerle alakalı inanılmaz bir bilgi kirliliği var aynı modeli hem öven hem de yerin dibine sokanlar gibi. Kısmen geleceğe dönük olması amacı ile RTX 4060 modelli bir laptop arıyorum ROG veya MSI modelleri çok pahalı daha F/P 4060 modelleri bakıyorum. Bu arada mümkünse ekran kartının haricinde RAM'den ve SSD'den de kısmak istemiyorum. Bu iki model arasında kaldım. Kullanıcı görüşlerine ihtiyacım var. Özellikle soğutma anlamında ikisinin de yetersiz olduğunu söyleyenler var. Konu hakkında desteğinizi rica ediyorum.
Monster RAM ve SSD yönünden de artıya sahip ASUS'un kaliteli olduğunu biliyorum fakat TUF modelinin bu farka değip değmeyeceğinden emin değilim. Ayrıca başka model fikirlerine de hayır demem.

Tulpar T5 v23.1.2 RTX 4060 32 GB RAM 1 TB SSD.

ASUS TUF A15 RTX 4060 16 GB RAM 512 GB SSD.

tercih sırasındaki sebeplerinizi öğrenebilir miyim servis, garanti vs. ayrıca soğutma kalitesi anlamında çünkü donanımsal özellikler olarak monster ram ve ssd de tam 2 kat , ikisininde ekran kartları yüksek wattlı asusun üstünlüğünü merak ediyorum.

Son düzenleme:
Merhaba. Bir süredir RTX 4060'lı laptop araştırıyorum fakat bu bütçedeki tüm modellerle alakalı inanılmaz bir bilgi kirliliği var aynı modeli hem öven hem de yerin dibine sokanlar gibi. Kısmen geleceğe dönük olması amacı ile RTX 4060 modelli bir laptop arıyorum ROG veya MSI modelleri çok pahalı daha F/P 4060 modelleri bakıyorum. Bu arada mümkünse ekran kartının haricinde RAM'den ve SSD'den de kısmak istemiyorum. Bu iki model arasında kaldım. Kullanıcı görüşlerine ihtiyacım var. Özellikle soğutma anlamında ikisinin de yetersiz olduğunu söyleyenler var. Konu hakkında desteğinizi rica ediyorum.
Monster RAM ve SSD yönünden de artıya sahip ASUS'un kaliteli olduğunu biliyorum fakat TUF modelinin bu farka değip değmeyeceğinden emin değilim. Ayrıca başka model fikirlerine de hayır demem.

Her 4060 aynı performansı vermez. Watt değerine göre değişiklik yapar. Bakalım bu 2 cihazın Watt değerleri nelermiş.

ASUS'un marko kodu FA507NV olan modeli 4060'ı 140W.

Monster: 115+25, 140W
Tulpar T5 V23.1.2 15,6" Oyun Bilgisayarı | Monster Notebook

İkisinin de ekran kartı aynıymış.
İşlemci konusunda Monster daha iyi.
RAM konusunda ASUS DDR5 fakat GB'si Monster'de DDR5 2 katı RAM düşük.
Bence aynı fiyat ise ben Monster'ı seçebilirdim. Fakat marka olsun dersen ASUS'da çok büyük ekside değil. 16 GB zaten yetmekte. SSD'de çok ciddi bir fark değil. Ekranları vs aynı.
Asus'da var mı bilmiyorum ama Monsterde +1 NVM-e portun da var.

tercih sırasındaki sebeplerinizi öğrenebilir miyim servis, garanti vs. ayrıca soğutma kalitesi anlamında çünkü donanımsal özellikler olarak monster ram ve ssd de tam 2 kat , ikisininde ekran kartları yüksek wattlı asusun üstünlüğünü merak ediyorum.
Arama yerine tulpar mavi ekran yazınca bile almamak için sebep çıkıyor, cihazlarımız kötü müşteri hizmetlerimiz iyi olsun demişler sanırım.

1688638801589.png 1688638804179.png
- - -
İkisinin de özellikleri yukarıda.
İşlemci kıyası için: Tıklayın
Diğer özellikleri de kendiniz kıyas yapabilirsiniz. Herhangi bir sorunda Monster servisi sorununuzu çözmek için hazır. Hem ram 16x2 hem ssd 1tb hem işlemci daha iyi hem ekran kartı yeterli. Tercihim Monster olurdu.

Tulpar, Abra gibi kötü kasaya sahip değildir. Özellik olarak da önde zaten. Ben olsam Tulpar alırdım.

Arama yerine tulpar mavi ekran yazınca bile almamak için sebep çıkıyor, cihazlarımız kötü müşteri hizmetlerimiz iyi olsun demişler sanırım.
dediğinizde haklısınız monster ile alakalı çok fazla şikayet var fakat aynı şeyi a15 için de veya başka marka modeller için de araştırdığımızda yine pek çok şikayet geliyor bu biraz şans işi sanırım

dediğinizde haklısınız monster ile alakalı çok fazla şikayet var fakat aynı şeyi a15 için de veya başka marka modeller için de araştırdığımızda yine pek çok şikayet geliyor bu biraz şans işi sanırım
A15 eski kasalar o, bu model de öyle bir şey yok. Fakat Monster tüm Tulpar'larda mavi ekran sorunu yaşayan olmuş. Aksiyon alacaksan al.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı