Tulpar T5 v23.3.2 Boost ve Turbo modda ısınıyor

Yeyith

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Tulpar T5 V23.3.2

CPU: i5-12450H 8C/12T
GPU: RTX4060 8GB 128BIT
RAM: 32GB DDR4 3200MHz
SSD: 1TB M.2 SSD
Meslek
İngiliz Dil Edebiyatı Öğrencisi
Merhaba arkadaşlar,
Şimdi bu aslında bir sorun değil ama merak ettiğim bir konu ben 1 yıldır Tulpar T5 v23.3.2 kullanıyorum, ve ön yargılara rağmen aldığım için çok memnunum cidden sağlam bir bilgisayar. Ama şöyle bir sorum var ben bayağıdır Boost modundan haberdar değildim birkaç ay önce arkadaşıma bilgisayarımı önermek için açtığımda Boost modu özelliğini gördüm, bu arada bu Turbo moduyla güç menüsündeki nihai performans aynı şey mi bilmiyorum, birkaç gün önce de God of War: Ragnarok oynarken takılmalar yaşadığım için bir deneyeyim dedim Turbo modunu harbiden de çok iyi bir şekilde oyunu oynatıyor akıyor resmen oyun Ultra ayarlarda. Ama bir baktım CPU 98 derece ve sabit yani kaç gündür ne zaman Turbo modunu açsam her zaman 98 derecede olur ne 97 ne 99 GPU ise 85-88 arası gidip geliyor. Thorttlestop uygulaması kullanıyorum bende kolayca açıp kapamak için Turbo modunu ve kapattığım anda 98'den 61'e düştü mesela şimdiden 2 dakika falan oldu. Sorum şu ki acaba bunun bir zararı var mı ağır oyunları oynarken açsam 98 derece sabit CPU sıkıntı çıkarır mı bana?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı