TULPAR T5 V4.1 RAM Upgrade

Canberk93

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba,
Bundan 6,7 ay önce aldığım laptopumdan oldukça memnunum öncelikle bunu belirteyim. Fikir edinmek adına Technopat'ın şu videosunu izledim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bunun haricinde Monster alırken sadece 8GB 2133MHZ DDR3 RAM seçeneğiyle almıştım.
Videoda belirtilen CPU-Z programını kullanarak, öğrenmem gereken değerleri öğrendim, ancak
SPD tabının Max Bandwith Kısmında PC3-16000 ( 1000MHZ ) yazıyor. İlk olarak bunun 1067MHZ olması gerekmez mi ? İlk sorum bu.

İkinci sorum, ne üretici ne parti ya da seri numarasını göremiyorum. Kısaca laptopun içinde hangi marka ram takılı bilmiyorum. Farklı üreticilerden aynı özellikte RAM almış olsam sıkıntı yaratır mı ?

Üçüncü sorumsa, CAS latency bu programda benim makinem için 15.0 gözüküyor. RAM seçerken bunu özellikleri arasında nerede görebilirim, açıkçası hiçbir yerde böyle bir ayrıntı göremedim..

Son olarakta, Amazon.com ya da Wallmart.com 'dan Türkiye'ye oranla çok daha ucuza RAM getirilebildiğini öğrendim ufak bir araştırma sonucu, çünkü Türkiye'de Laptop için 2133 MHz'lik RAM satan neredeyse yok gibi hatta yok bile diyebilirim. Sizce bu siteden alacağım ürünlerden Corsair Vengeance mı Yoksa Kingston HyperX'i mi tercih etmeliyim?

Sorularıma cevap alabilirsem çok sevinirim. İşin mekaniğiyle çok alakam olmadığı için ürünü aldığımda da servise götürüp taktırmayı planlıyorum.

Teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı