TULPAR T5 V5.2 vs TULPAR T5 V7.3

1 vs 2 sence hangisi?

• Oy verenlerin toplamı
    4

Firatpat

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar oyun için düşünüyorum ama XENA ve RPCS3 emülatör de kullanacağım. Yani işlemci gücü de önemli. İlk model:
MONSTER® TULPAR T5 V5.2 15.6"
Bu da ikinci:
MONSTER® TULPAR T5 V7.3 15.6"
(2)Farkettiğim artı eksiler, OC' li işlemci ikincide ama GTX 970m sıkıntı, ayrıca 3.1 USB portu ve 7 renk aydınlatmalı klavyesi var üstelik ekran kartı değişebiliyor. Bataryası poli-iyon 8 hücre. DDR4 destekliyor. Isı boruları siyah boyayla boyanmış.
Birinci, GTX 980M daha iyi bir GPU ama anakarta lehimli, işlemci daha zayıf ve OC yok. USB-C yok. Tek renk klavye ve ddr4 ram desteği yok ama 2.5 kg ve daha hafif. Batarya polimer 4 hücre. Isı boruları boyanmamış. Sizce hangisini seçmeliyim ve neden? (1)

Son düzenleme:
2. seçenek çünkü işlemcisi şuan ki en güçlü laptop işlemcisi ve ekran kartı 970M bu kart 1080P' de seni uzun süre yüksek ayarlarda götürür. Ayrıca ekran kartının değiştirilebilir olması ise çok büyük bir artıdır. Bu arada i7 5700HQ en güçlü laptop işlemcilerinden biri 6700 ile arasında muazzam bir fark yok. 2. seçeneğin tek eksiği ki ben eksik olarak görmüyorum 3.4kg olması.

Ben de ikide karar kıldım thunderbolt 3 portu EGPU takmayı sağlıyor bu da gtx 970 kullanabilirim demek. Ayrıca işlemci de değişebiliyor. Upgrade için de uygun. Ama kimsenin konuyla ilgilenmemesi üzücü 40 kişi görmüş. Herkesin fikirlerini merak ediyorum.

EGPU' ya hiç gerek yok hocam zaten değiştirilebilir ekran kartı. Pascal kartlar çıkınca yeni konu açarsınız uprade durumunu inceleriz. Herkez her konuda bilgili olmuyor bazıları monitörler hakkında çok şey bilir bazılarıysa anakart o yüzden herkezin yorum yazmaması iyi birşey aslında. Önemli olan sağlıklı ve doğru bilgi ile insanları bilgilendirmek.

Fikrinizi değiştirmek gibi olmasın ancak laptoplarda upgrade pek verimli bir olay değil.
Verimden kastınız nedir acaba?

Laptop'ta GPU değişiminde diğer donanımların özellikle laptopun güç kaynağının ve işlemcisinin de buna uyum sağlaması gerekiyor. Sanırım Recep Baltaş'ta önceki bilgisayarında GPU değişimi denemişti, araştırısan bilgilerini bulabilirsin ve GPU yanmıştı.
Sonuçta masaüstü bir sistem olsa bile bir donanımı değiştirirken diğer çoğu donanımın da ona göre yeterli gelmesi veya uyumlu çalışması gerekiyor. Bu konuda belki sizin kadar bilgi sahibi olmayabilirim ama benim fikirlerimde bunlar.

Takılan GPU yanmadı önceki kart ile TDP değeri aynı olmalı takılan kartın ve GPU sorunsuz çalıştı. Önemli olan işlemcinin yeni GPU kardıracak kadar güçlü olması ve PCH' nin kart ile uyumlu olmasıdır.

Ben de merak ediyorum. Bu ve bunun gibi cihazlar upgrade edilebiliyor ancak, hangi kartlarla oluyor. Sadece mevcut kartı değiştirmek stabiliteyi sağalabiliyor mu? Teorikte mümkün fakat pratikte de gerçekleştirilebilir mi?

Evet daha önce yapıldı ve masaüstünden pek bi farkı yok. Sadece belli kriterler göz önüne alınarak uprade yapılıyor. Uprade laptopda aynı TDP değerine sahip üst ekran kartları ile yapılır tabi CPU' nuzun ve PCH dediğimiz kontröl köprülerinin yeni takılacak kart ile uyumlu olması gerekli hangi donanımın hangisiyle uyumlu olduğuda üreticiler tarafından sunulmuştur.

Fikrinizi değiştirmek gibi olmasın ancak laptoplarda upgrade pek verimli bir olay değil.
Yorumunuz için teşekkürler. Monster parça seçme bölümünde GTX 980M mevcut yani halihazırda bulunan soğutma ve sistem uygun fakat pascal da nasıl olur hep birlikte göreceğiz.

Yorumunuz için teşekkürler. EGPU soğutma ve güç açısından dışardan desteklenebildiği için bundan yıllar sonrası için bir önlem. İşlemcinin değiştirilebilir olması ayrı bir artı. Bitcoin mining de yapmayı düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…