Tulpar T7 v16.1 İkinci SSD'yi Takmak

Makaleler
1
Bilgisayar bir değişik açılıyor, sanırım sıfırladıktan sonra olmuştu bu. Açma tuşuna basıyorsunuz, laptop ekranından monster logosu geliyor, klavye mouse ışıkları yanıyor. Sonra klavye mouse ışıkları sönüyor. Sonra tekrar açılıyor. İlginç açıkçası. İntel ile başlayan seçenek hızlandırıyormuş sanırım, onu da açacağım. Ancak bende UEFI Boot seçeneği yok. Nereye baktıysam bulamadım. Overclock menü var. Orayı kurcalamadım. Bir de benim SSD 240 GB. 1TB HDDm var. 240 GB'a oyunlar yetmiyor. HDDye taktığım oyunlarda FPS düşüşü olur mu? Yeni bir SSD alırsam mevcut SSDmi değiştirmem mi gerekir yoksa 2 SSD kullanabilir miyim?
Bilgisayarın daha hızlı açılmasını istiyorsanız Fast Boot'u devreye sokabilirsiniz. Zaten hızlı açılıyorsa gerek yok.

UEFI ayarı yoksa bir şey yapmanıza gerek yok. Cihazınız zaten UEFI destekliyor ama bazı üreticiler BIOS'a bu ayarı dahil etmiyor. Buna takılmayın.
Normal.
HDDye taktığım oyunlarda FPS düşüşü olur mu?
HDD çok yavaş ise oyunlarda takılma olabilir. Oyun takıldığında FPS de düşer ama bu sadece çok yavaş disklerde olur. Bu diskler de genellikle arızalıdır ve değiştirilmesi gerekir.

Yeni bir SSD alırsam mevcut SSDmi değiştirmem mi gerekir yoksa 2 SSD kullanabilir miyim?
Cihazın tam modeli nedir? İkinci bir SSD slotu varsa gerekmez ama yoksa var olanı daha kapasiteli bir model ile değiştirmeniz gerekecektir.

Cihaz bilgilerimi görebilirsiniz. HDD ve SSD detayları aşağıda;

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…