Tulpar T7 v19.3 FPS problemi

Caskorbian

Megapat
Daha fazla  
arkadaşlar merhaba,
Başlıkta da gördüğünüz üzere Monster T7 v19.3 kullanıyorum. Daha önce bir konum var bu konuyla ilgili fakat o konuda bilgisayarı yeni aldığım tarihte hiç oynamadığım oyun açtığım ve her 5 saniyede FPS düşmesi olduğu için sitem etmiştim. Şimdi geçenlerde Escape from Tarkov oyununa gireyim dedim, ve bilgisayarı ilk aldığım yıl 90'FPS de takılan oyun ve hatta oyunun yanında stream açabilecek kadar rahat oynatırken, şu an 40 FPS bile görmeyip ha bire sanki iki ekran kartı arasında değiş tokuş yapıyor gibi FPS düşüşü de yaşıyorum. Anlatmam gerekirse 3 saniye 40FPS oynatıyor 2 saniye 10FPS oynatıyor. Çok fazla şey denedim. Formatladım, pil güç vs Max ayarladım, Denetim Masası'ndan Max ekran kartı ayarladım, CPU Max gücü hem %95 hem %100 kullandım. Hiçbir şekilde bir çözüm yok. Laptopu 2019 civarı aldım. Şu an hiç bakım görmedi. Günlük hayatımda olsun işim, olsun finaller bütler derken garantiye yollayamıyorum. He bu arada sıcaklık hep 80 civarı takılıyor, arkada sadece Chrome açık olsa bile. Üstelik bu değerler Turbo fan değeri açıkken böyle kalıyor. Sizce termal ve fan temizliği yapsam bu sıkıntıdan kurtulabilir miyim yoksa Garanti'lik bir durum olabilir mi? Artık cidden desteğe ihtiyacım var resmen bıktım şu laptoptan...
Formattan önceki stres testi:

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle kesinlikle bakımını yapın 2 yıl geçmiş hem de Monster... Daha sonra cihazınızın BİOS ayarlarında MUX Switch olması lazım, internete yazın çıkar bir sürü kaynak. MUX Swtich'i açar iseniz bu FPS sorunu yüksek ihtimal kalkacaktır.

Yakın zamanda gönderemiyorum, küçük bir ilçede yaşıyorum. Sizce kendim bakımını yapmalı mıyım ve dediğinix MUX Switch'in ne işe yaradığına bakıcam teşekkürler.
Yakın zamanda gönderemiyorum, küçük bir ilçede yaşıyorum. Sizce kendim bakımını yapmalı mıyım ve dediğinix MUX Switch'in ne işe yaradığına bakıcam teşekkürler.
Laptopumda MUX Switch olayı bulunmadığını öğrendim

Son düzenleme:

MUX Switch yok ise o zaman pek bir yapacağınız bir şey yok ne yazık ki. Bakımını yapabilirsiniz, kendiniz yapmanız için YouTube'a bakın bolca bakım videosu var. Bunun dışında sanırsam bu model sorunlu Tulpar modellerindendi, yine de @Dark Lord of the Sith hocama sorayım müsait olursa dönüş yaparlar. Eğer sorunlu model ise gerçekten yapacak bir şey yok demektir.

İyi diye biliyorum aslında ben. Bakım şart sizin de dediğiniz gibi.

Bende anlamadım. Ya gerçekten macun köküne kadar kurudu ve fanlar tıkalı yada arkadaş 40 derece bir oda da çalışıyor...
Dediğiniz gibi fanlar kirli ve macun kurudu büyük ihtimal çünkü, klimalı odada oturuyorum ve neredeyse klimayı nötrlüyecek leptop

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…