Anladım. Çok teşekkür ederim.
Pek abi ben biraz daha baktım şu sıraki MSI indirimlerine onlarda bu fiyata 1650'li ürünler alabiliyorum.Bir tane sadece MSI Alpha 15 var.
Bir tek bu seçenek mantıklı duruyor MSI tarafında. Abi kısacası hem fiyat hem performans olarak bakarsan hangisini tercih edersin. Ben birde bu bilgisayarlarla oyun oynamak dışında oyun yapmak, program geliştirmek de istiyorum. Hangisi tercihin olurdu?

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar,

Çok güzel bilgiler yazılmış teşekkür ediyorum şimdiden. 3 aylık konuyu canlandırıyorum kusura bakmayın ama tam bu başlığa yönelik bilgiye ihtiyacım var.

Bugün tam V20.2 alıyordum ki arkadaşımın uyarısıyla içindeki RTX 2060'ın masaüstü versiyonuna göre çok düşük olabileceğini fark ettim.

Şu an T7 v7.X? Kullanıyorum. 6700HQ / GTX 1060 / 75Hz G-Sync. Oyun, render, ofis, video edit vs. bilimum iş için kullandım bu cihazı. 4 yıldır bana tek çıkardığı problem açma düğmesi oldu, onu da 2 saatte yapıp verdiler. Ek olarak 3 fanlı soğutması ve 2 adet M.2 yanında 2 adet 2,5" yeri olması da işimi gördü çünkü 15mm kalınlığında 5TB HDD kullanıyorum içinde. Bir de GTX1060 masaüstünde TDP 120W olduğu için iyi bir VF eğrisiyle mevcut cihazımda 75W ile güzel idare ediyor.

V20.2'ye bakma sebebim:

1) Fiyat uygun. Trendyol KDV dahil 9785TL şu an.

2) Render alırken RTX çekirdekleriyle nerelerin gereksiz olduğunu algılayıp onlarla uğraşmıyor. Yani RTX2060 ve GTX1060 arası oyunlarda yaklaşık 1, 5 kat fark varsa, bu fark Optix ile renderda 3 katı geçebiliyor

3) Video edit programları tek çekirdek kulanıyor genelde. 6700HQ ile 3GHz civarı takılırken, 10750H'ın 5GHz'i bulması cazip geliyor.

Almama sebeplerim ise şunlar:

1) Clevo'dan TonFang'a geçilmiş olması şüphe uyandırdı. Son zamanlarda da siniri bozan şikayetler artmış gibi. Clevo'da en fazla düğme bozulurken, TongFang'larda komple sistem arızaları havada uçuşuyor. İşin ilginci Clevo kullanan diğer firmalar da TongFang'a geçmiş. Örneğin: XMG. Ama forumlarda ikisinin bir bağı olmadığı söyleniyor.

2) RTX2060 laptoplarda 65-80-90-115W olarak geliyormuş. dCi motor gibi... Adaptörün 180W olmasından anladığım kadarıyla V20 içindeki 80W versiyonu. Yani 160W'lık desktop versiyonuna göre çok fazla performans kesintisi olacak demek. V21'de ise adaptör 230W. Tahmin ediyorum bu da 115W versiyonu. Bunu teyit edebilecek olan var mı?

3) Cihazların içine 15mm kalınlığında HDD takabilir miyim?

4) Kullandığım v7'de ekran kartı çift fanlı bağımsız soğutma kullanıyor. 70 dereceye çıkarmak zor. Yeni cihazlarda gördüğüm kadarıyla tek fan. Soğutma karşılaştırması yapabilecek olan var mı?

5) Sorunsuz taş gibi bir cihaz kullanırken yükselteceğim diye problemlerle uğraşıp mesaiden ve huzurdan olmak istemiyorum. Şunu al kafan rahat olsun diyebileceğiniz bir cihaz var mı? (17", 10750H, RTX2060). Farklı marka da olabilir.

Teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…