Tulpar T7 V20.2 için RAM önerisi

Neps13

Yoctopat
Daha fazla  
Tulpar T7 V20.2 17,3" Oyun Bilgisayarı | Monster Notebook

Bu model laptopum var ve RAM takviyesi yapmak istiyorum. 2x16 alacağım, şu an 16 GB RAM'ım var ama 32 GB RAM yapmak istiyorum. 4 yuva yeri var ama nasıl anakarta uyumlu oldugunu anlayacağım onu bilmiyorum. Yardımcı olur musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
4 gösteriyor bende laptopun icini de acınca 4 tane var.

Hem kendi sitesinden hem de diğer siteden kontrol ettim, 2 adet olduğu yazıyor. İlginç.

2 tane NVMe yeri var 1 tane HDD ya da SSD yeri var normal 4 tanede boş yuva var RAM icin yani tekrar acar bakarım

2 tane NVMe yeri var 1 tane HDD ya da SSD yeri var normal 4 tanede boş yuva var RAM icin yani tekrar acar bakarım

Peki bu uyumlu mu benim anakart için başka tavsiyen var mı RAM olarak?

Peki bu uyumlu mu benim anakart için başka tavsiyen var mı RAM olarak?

Uyumludur. RAM yuvasının 2 tane olduğunu düşünerek kit şeklinde 32 GB attım, uyum sorunu olmaması için. Gerçekten 4 adet RAM yuvası var ise 32 GB için 2 adet 8 GB tercih edebilirsiniz.

Uyumludur. RAM yuvasının 2 tane olduğunu düşünerek kit şeklinde 32 GB attım, uyum sorunu olmaması için. Gerçekten 4 adet RAM yuvası var ise 32 GB için 2 adet 8 GB tercih edebilirsiniz.

2 adet 16 dicektiniz galiba hocam resmide şöyle sağ altta. Yuva4 yazıyor 2 tane kullanılıyor.

4 adet 8 koysak ne olur 2 adet 16 yerine? Nasıl performanslı olur.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    189,6 KB · Görüntüleme: 17
2 adet 16 dicektiniz galiba hocam resmide şöyle sağ altta. Yuva4 yazıyor 2 tane kullanılıyor.

4 adet 8 koysak ne olur 2 adet 16 yerine? Nasıl performanslı olur.

Konu karıştı, biraz toparlayalım. Cihazda 8 + 8 GB RAM mevcut. Mevcuttaki RAM'leri kullanacaksanız yeni alacağınız RAM'leri 8x2 şeklinde, kullanmayacaksanız 16x2 şeklinde tercih edin, gerçekten 4 RAM yuvası var ise. Yukarıda böyle dememin sebebi budur.

Ayrıca benim önerim 16x2 yapmanız. Performansta aşırı fark olmaz. Dilerseniz elinizdeki RAM'leri de satabilirsiniz. Daha ekonomik olması açısından.

Arkadaşıma vermeyi düşünüyorum da NVMe SSD 2 yuva var da başka marka da taksam uyum saglar mı cünkü şu anki laptopu aldıgım haldeki SSD de PCI-e 3.0 yazıyor PCI-e 4.0 alsam uyumlu olur mu? anakartın 4.0 desteklemesi lazım değilmi ?

Takabilirsiniz. Sadece PCI-e 4.0 hızlarına ulaşamazsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…