Tulpar T7 v20.2 iGPU devre dışı bırakılınca BIOS açılmıyor

KillForPeace

Kilopat
Daha fazla  
Monster Tulpar T7 v20.2 dizüstü bilgisayara sahibim. Bilgisayarım bugün inatla dahili ekran kartını kullanmaya çalıştığından dolayı Mux Switch özelliğini kullanarak BIOS'tan dedicated GPU'ya aldım yani Intel UHD Graphics'i devre dışı bıraktım. Artık BIOS ekranına giremiyorum. Daha önce de kullanmıştım ve hiçbir sorun yaşamamıştım. Bilgisayar açılıyor fakat yeniden başlatıp F2'ye (Monster laptoplardaki BIOS tuşu) bastığımda simsiyah ekranda kalıyor. Araştırdığımda BIOS resetlemeyle düzeldiğini gördüm fakat laptopta nasıl yapacağımı bilmiyorum. Servise göndermek istemiyorum çünkü hiçbir şekilde güvenmiyorum. Yardımcı olursanız gerçekten çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Not: Ayrıca UHD Graphics'i önceden kapatışımda masaüstünde hiçbir değişiklik yaşamamıştım. Bu sefer kapattığımda masaüstü simgeleri büyüdü ve video görüntüleri daha kötü. Belki önemlidir diye belirtmek istedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Monster Tulpar T7 v20.2 dizüstü bilgisayara sahibim. Bilgisayarım bugün inatla dahili ekran kartını kullanmaya çalıştığından dolayı mux Switch özelliğini kullanarak BIOS'tan dedicated Gpu'ya aldım yani Intel UHD Graphics'i devre dışı bıraktım. Artık BIOS ekranına giremiyorum. Daha önce de kullanmıştım ve hiçbir sorun yaşamamıştım. Bilgisayar açılıyor fakat yeniden başlatıp F2'ye (monster laptoplardaki BIOS tuşu) bastığımda simsiyah ekranda kalıyor. Araştırdığımda BIOS resetlemeyle düzeldiğini gördüm fakat laptopta nasıl yapacağımı bilmiyorum. Servise göndermek istemiyorum çünkü hiçbir şekilde güvenmiyorum. Yardımcı olursanız gerçekten çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Not: Ayrıca UHD Graphics'i önceden kapatışımda masaüstünde hiçbir değişiklik yaşamamıştım. Bu sefer kapattığımda masaüstü simgeleri büyüdü ve video görüntüleri daha kötü. Belki önemlidir diye belirtmek istedim.

Hocam geçmiş olsun, 20.2'lerde kronik bir sorun o. Servise gitmesi lazım cihazın:(

Not: Keşke Monster almasaydınız, böyle sorunlar çok yaygın.

Monster'ın sitesinden danışmanlarla görüş bence

UHD Graphics'i nereden kapattınız?

Hocam geçmiş olsun, 20.2'lerde kronik bir sorun o. Servise gitmesi lazım cihazın:(

Not: Keşke Monster almasaydınız, böyle sorunlar çok yaygın.

BIOS sıfırlanarak çözülebilir.

Arkadaşlar öncelikle hepinize teşekkür ederim. Kendim deneye deneye çözdüm. Servise gitmesi de gerekmedi ki bunun dışında da cihazımdan çok memnunum zaten. Öncelikle fark ettim ki biosu açtığımda klavyem rengarenkken tek renk oluyor. Sonra ekran simsiyahken f4 basıp enter bastığımda bilgisayar açıldı. Anladım ki bios var, sadece ekran yok :D . Ondan sonra telefondan youtubeda insanların bios açtığı windows kurma vs. videolarını izledim. Ordan izleye izleye etkinleştirdiğim yeri tahmin edip, değiştirip f4'ledim ve sorun çözüldü. Biraz ilkel bir çözüm oldu farkındayım ama sonuç olarak böyle. Bios açılmıyor değil, bios açılıyor ama ekran gelmiyor, sadece siyah ekranda işlem yapmanız gerekiyor.

Aynı sorunu yaşayanlar siyah ekran açıldıktan sonra sırasıyla: Sağ yön tuşu- Enter- Sağ yön tuşu- Yukarı Yön Tuşu- Enter- Aşağı yön tuşu- Enter- F4- Enter olması gerekiyor yanlışım yoksa. İlk başta niye sağ yön tuşu- enter diye sorarsanız uyarı olarak önceki değerleri yükle kutusu geliyor. İlk sağ yön tuşu + enter ile bunu hallediyoruz.

Son olarak biri uhd graphicsi nereden kapattınız diye sormuş. Biostan kapatmıştım. Mux Switch özelliği olan bilgisayarlarda kapatılabiliyor diye biliyorum. Advanced bölümünde en aşağıda.

Tekrardan herkese teşekkür ederim. Sorunu çözdüm. Konu kapanabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı