Ergün İnce
Hectopat
Öncelikle merhaba sorunum şu şu ana kadar sadece oyun oynarken yaşıyorum ınterrupts yani sistem kesintileri anlık olarak yükseliyor arkadan proccesexplorer programı ile kontrol ediyorum. Genelde Forza Horizon 4 ya da GTA V oynarken oluyor bilgisayar bir anda kilitleniyor kulaklıktan tırrr diye ses geliyor imleç falan her şey takılıyor bazen 4-5sn bazen 10 saniyeye kadar sürüyor ve sonra normale dönüyor bu süreçte hiçbir türlü bir şey yapamıyorum. Çok sık olmasa da yapıyor ve rahatsız ediyor. Ardından hemen kontrol ediyorum ki anlık olarak sistem kesintileri %0 -%1 arası dolaşırken tam o kilitlenme anında %12 %15'e falan çıkıyor ve CPU kullanımı anlık artıyor. Sorun bu yani internette bir sürü yol denedim ama tam olarak istediğime ulaşamadım genelde yüksek CPU kullanımı sorunu falan ama benimkinormalde bir sıkıntı yok sadece o anlık oluyor.
Dediğim gibi kesin çözümü varsa yardımcı olursanız sevinirim. Genel olarak denediğim çözümler de var denemediklerim de. Bazıları demiş tek tek kontrol et her an olmadığı için denemem imkansız. Bu arada bilgisayar modelim Monster Tulpar T7 v20.3.2 dGPU olarak kullanıyorum yani Intel ekran kartı devre dışı.(etkinken de yaşamıştım sorunu).ve son olarak eke bıraktığım görseldeki sürücüyü güncelleyemiyorum ne olduğunu da bilmiyorum chipset ile alakalı galiba ama güncelle dediğimde mavi ekran verip yeniden başlatıyor anlamış değilim.
Bilgisayarı 4 ay önce falan aldım aldığımdan beri sorunu yaşıyorum bir ara olmuyordu şu an devam ediyor bu arada notebook soğutucusu da kullanıyorum.)
www.monsternotebook.com.tr
Yardım edebilecek biri yok mu?
Yok mu yardım edebilecek?
Dediğim gibi kesin çözümü varsa yardımcı olursanız sevinirim. Genel olarak denediğim çözümler de var denemediklerim de. Bazıları demiş tek tek kontrol et her an olmadığı için denemem imkansız. Bu arada bilgisayar modelim Monster Tulpar T7 v20.3.2 dGPU olarak kullanıyorum yani Intel ekran kartı devre dışı.(etkinken de yaşamıştım sorunu).ve son olarak eke bıraktığım görseldeki sürücüyü güncelleyemiyorum ne olduğunu da bilmiyorum chipset ile alakalı galiba ama güncelle dediğimde mavi ekran verip yeniden başlatıyor anlamış değilim.
Bilgisayarı 4 ay önce falan aldım aldığımdan beri sorunu yaşıyorum bir ara olmuyordu şu an devam ediyor bu arada notebook soğutucusu da kullanıyorum.)
Tulpar T7 V20.3.2 17,3" Oyun Bilgisayarı
Tulpar T7 V20.3.2 17,3" Gaming Laptop, i7-10750H işlemcisine eşlik eden NVIDIA RTX 3060 ekran kartıyla yeni nesil oyunlarda kusursuz deneyim vadediyor.
Yok mu yardım edebilecek?
Dosya Ekleri
Son düzenleme: