Musteri hizmetleri bana bu yaniti verdi bilemiyorum.
Tulpar T7 v20.4 kullanıyorum panel 144Hz 30 ms.
Linki var:
1ms panel çok zor iş 3ms panelli laptoplar bile deli fiyatta pahalı. Monster'da bulunan panellerde en iyi ihtimal 5mslik panel bulunabilir.
Müşteri hizmetleri ve teknik ekibi birçok donanımı bilmiyor. Baştan sağma bilgiler var adamlarda sadece.
Hocam memnun musun laptoptan yırtılma oluyor mu oyunlarda panelden kaynaklı.
Ben de satın aldımda.
Sordugumda 30ms ve 1ms panel oldugu soylendi.
1ms denilen paneller normalde 1ms olmuyor, ortalama süre 3-5ms arasında geziyor ve genelde OverDrive özelliği ile elde ediliyor ki bu pixel overshoot ve ghosting oluşturuyor, görüntü stabilitesini bozuyor.
Eki Görüntüle 1447063
Laptop paneli ortalama gecikme süreleri.
Görsel: Jarrod's Tech Link.
Typical değerleri aslında yazıyor 1 mslerinde ama laptopta 1 ms olanına daha denk gelmedim MBR ile bile olsa(1 ms olanların genelde typical değerleri 3-6 ms arası değişiyor). Acer Predator Helios 300 kullanmıştım onun paneli iyiydi bu konuda. Ekranın yanında 3ms yazıyordu typical değeri 7ms olarak çalışıyordu. Şimdi bu elimizdeki laptopun typical değeri 30 ms od ile büyük ihtimal 10ms civarında çalışıyordur. Paylaştığınız linktekilerde bu konuda güzel bir örnek oldu.
1ms denilen paneller normalde 1ms olmuyor, ortalama süre 3-5ms arasında geziyor ve genelde OverDrive özelliği ile elde ediliyor ki bu pixel overshoot ve ghosting oluşturuyor, görüntü stabilitesini bozuyor.
Eki Görüntüle 1447063
Laptop paneli ortalama gecikme süreleri.
Görsel: Jarrod's tech Link.
Typical değerleri aslında yazıyor 1 mslerinde ama laptopta 1 ms olanına daha denk gelmedim MBR ile bile olsa(1 ms olanların genelde typical değerleri 3-6 ms arası değişiyor). Acer Predator Helios 300 kullanmıştım onun paneli iyiydi bu konuda. Ekranın yanında 3ms yazıyordu typical değeri 7ms olarak çalışıyordu. Şimdi bu elimizdeki laptopun typical değeri 30 ms od ile büyük ihtimal 10ms civarında çalışıyordur. Paylaştığınız linktekilerde bu konuda güzel bir örnek oldu.
Hocam yanıtlarınız ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
Hocam bir soeum olacaktı.
Bu modelde MUX switxh var mı varsa açınca bazı diğer modellerde olduğu gibi ekran gidiyor mu?
20.4 kullanıyorum. AAA oyunlarda genelde 10-20 ms arası alıyorum. Yırtılma ya da herhangi bir rahatsız edici durum yaşamadım.