Tulpar T7 v20.8'e çay döküldükten sonra USB portları çalışmıyor

Daha fazla  
Laptopa şekerli çay döktüğüm için geçen hafta servise vermiştim laptopu. Bugün aldım fakat USB 3.0 portlarım çalışmıyor. Ek olarak touchpadimin dokunmatiğinde sorun olmamasına rağmen tuşları çalışmıyor. Sol tık için biraz sert basmak lazım. Sağ tık ise hiç çalışmıyor. Öğrenciyim ve laptop bana lazım. Tekrar servise verip 1 hafta 10 gün beklemek istemiyorum. Ne yapmam lazım? Bilen biri yardımcı olursa çok makbule geçer.

Laptopa şekerli çay döktüğüm için geçen hafta servise vermiştim laptopu. Bugün aldım fakat USB 3.0 portlarım çalışmıyor. Ek olarak touchpadimin dokunmatiğinde sorun olmamasına rağmen tuşları çalışmıyor. Sol tık için biraz sert basmak lazım. Sağ tık ise hiç çalışmıyor. Öğrenciyim ve laptop bana lazım. Tekrar servise verip 1 hafta 10 gün beklemek istemiyorum. Ne yapmam lazım? Bilen biri yardımcı olursa çok makbule geçer.

Servise vermek istemiyorsanız kendiniz yapmak zorunda kalırsınız. Bu durumda multimetreyi alıp USB board üzerindeki bağlantıların arızalı olan yerlerini tespit etmelisiniz değişmesi gereken yerleri boarddan sökmek için aşırı yüksek ısıya maruz bırakıp sökmelisiniz ve yerine yeni parçaları lehimlemelisiniz. Touchpadide söküp yerine yenisini takmalısınız. Tamire gitmeyecek olan arızayı alternatif bu şekilde çözebilirsiniz gibi görünüyor. Ya da ben yine de bir şey denemiş olayım diyorsanız temiz format atıp sürücüleri yükleyip arıza çözülmese bile en azından bir şey denedim diyebilirsiniz.

Bir kablo varmış sanırım onu yerine oturtamamaktanda oluyormuş sizce ondan kaynaklı olabilir mi ? Dediğinizi yapabilecek kadar teknik bilgim yok maalesef olmadı servise tekrar vereceğim ya da başka bir tamirciye.

Bir kablo varmış sanırım onu yerine oturtamamaktan da oluyormuş sizce ondan kaynaklı olabilir mi? Dediğinizi yapabilecek kadar teknik bilgim yok maalesef olmadı servise tekrar vereceğim ya da başka bir tamirciye.

Arkadaşlar USB portlarını çözdüm. Attığım resimdeki USB kartını anakarta bağlayan kabloları tak çıkar yaptım şu an sıkıntı yok çalışıyorlar. Touchpad ise anakartın altında olduğu için ya servise vereceğim ya da böyle kullanacağim artık.

Dosya Ekleri

• 20241016_173813.jpg
    20241016_173813.jpg
    106 KB · Görüntüleme: 20
Son düzenleme:
Bir kablo varmış sanırım onu yerine oturtamamaktan da oluyormuş sizce ondan kaynaklı olabilir mi? Dediğinizi yapabilecek kadar teknik bilgim yok maalesef olmadı servise tekrar vereceğim ya da başka bir tamirciye.

Arkadaşlar USB portlarını çözdüm. Attığım resimdeki USB kartını anakarta bağlayan kabloları tak çıkar yaptım şu an sıkıntı yok çalışıyorlar. Touchpad ise anakartın altında olduğu için ya servise vereceğim ya da böyle kullanacağim artık.

Siz laptopu servise verdiğinizde hiç mi test etmemişler? USB soket bağlantısını kontrol etmeden Touchpad'i test etmeden göndermeleri kesinlikle mümkün değil. Sanırım stajyere vermişler işi. Servise durumu anlatın adamakıllı yapsınlar.

Siz laptopu servise verdiğinizde hiç mi test etmemişler? USB soket bağlantısını kontrol etmeden Touchpad'i test etmeden göndermeleri kesinlikle mümkün değil. Sanırım stajyere vermişler işi. Servise durumu anlatın adamakıllı yapsınlar.

Bana anakartta sıvı teması olmadığını, klavye değişimi yapacaklarını bildirdiklerinde ek olarak touchpad için uyarmıştım oradan da sıvı geldi kontrol edin diye. Biz en son test edip size göndereceğiz demişlerdi. Sanırım şöyle iki kaydırıp bırakmışlar. Hangi bilgisayarın hangi servisi olursa olsun işinin ehli biri gelmediği sürece pek bir anlamı olmuyor teknik servisin. Sanırım temizlik yapmışlar onu belirtmiştim kendilerine. Umarım uzun vadede sorun olmaz. Zaten 6 ayda bakım servisi var olmadı o zaman veririm.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı