Tulpar V19.1 bataryasız iken performansı kötü

Furkan_G

Zeptopat
Daha fazla  
İyi günler. Bataryamın şişmesi sebebiyle laptopumdan çıkarttım. Ancak oyunlarda performans sorunu olmaya başladı. Önceden alabildiğim FPS değerlerinin yanına bile yaklaşamıyorum. İnternette gördüğüm diğer çözümleri denedim. NVIDIA Denetim Masası'ndan güç ayarlarını değiştirdim, Windows'da yüksek performansı açtım, GeForce Experience'da Whisper Mode ve Battery Boost ayarlarının kapalı olduğundan emin oldum. Bazı yerlerde BIOS'da güç kısıtlama seçenekleri olduğu yazıyordu ancak benimkinde bulamadım. Eğer bir çözüm yolu bulunabilirse çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

Monster Tulpar v19.1
  • GTX 1660 Ti.
  • Intel-Core i7-9750H, 4100 MHz.
  • 16 GB DDR4.

Son düzenleyen: Moderatör:
Güç seçeneği değiştirilmiştir bir kontrol edin derim.
Windows logo + X
Windows Mobility Center.
Yüksek performansa almayı deneyin.

Pardon aldığınızı görmemişim.

Batarya olmadan tüm gaming laptoplar performans düşüsü yaşar.
Sebepse, güç tasarrufu siz isterseniz alın veya almayın sistem kendine daimi güç bulamayacağı için güç tasarrufu etmek içim performanstan kısar.

Teşekkür ederim. Batarya 1.5 yılda bu hale geldi. Orijinali de 1000 TL. Bataryayı her sorun olduğunda değiştirmekten başka bir çözüm var mıdır acaba? Sürekli bu parayı vermek biraz zor. Yeterli güç veren adaptör veya PSU gibi bir alternatif bulunabilir mi?

Batarya değişin veya değişmeyin performans gene düşük olur cihaz kendini otomatikmen güç tasarrufuna alıyor.

1000 TL fazla gibi.

Cihaza doğrudan PSU bağlayamazsın.

Ama alternatifi olarak sarj cihazına takılı oyna.

Hocam zaten bataryayı çıkarttığım için mecburen şarj cihazına bağlı oynuyorum. Batarya bu haldeyken de sağlam halindeyken de takılı olduğunda yine şarj cihazı da bağlı oluyordu ve bir performans sorunu yaşamıyordum. Sormak istediğim şey, ben her seferinde bu kadar para vermek zorunda mıyım? Sürekli bu parayı bataryaya vermekten başka bir çözümüm yok mu? Ya da bataryanın şişmesini geciktirmem için yapabileceğim bir şey var mı?

Vermeyin hocam, prize takılı oynayın yoksa o batarya hep şisecek.
Yok yani çözümü yok lityon ion piller şişmeye mahkum.

Hocam yeni batarya almayın, bilgisayarı tam performansta kullanmayın demek istiyorsunuz galiba. Ben düşük performansta oynayacaksam kötü bilgisayar alırdım o zaman. Zaten prize takılı oynuyorum mecburen. Başka çözüm yok batarya olmayınca.

Yeni batarya ile performansın alakası yok ve size düşük oynayın demiyorum.
Zaten, gaming laptopların isterseniz gidin en dolu bataryalı modelini alın bataryası olmadığı yani prizden çıktığı anda kendini güç tasarrufuna alır.

Prize takılı oynayın veya bir idarelik batarya alın.

Galiba anlaşamıyoruz. Prizden çıkarttığımda güç tasarrufuna aldığını biliyorum. Batarya şiştiği için bu bataryayı kullanamayacağım, yeni batarya almak istememin sebebi bu. İyi batarya alırsam FPS değerlerim artar değil düşüncem.

Laptopu ilk aldığımdan beri batarya takılı ve prizde kullandım zaten tam performans alabilmek için. Benim sorduğum şey bataryalar sürekli şişeceği için buna farklı bir alternatifimiz yok mu?

Mesela benim sistemime 450W gerekiyordur, ama şarj aleti kendi başına 180W veriyordur. 450W'luk bir PSU'yu uygun bir adaptörle bağlayabilir miyiz veya bu gücü verebilecek bir şarj aleti bulunabilir mi? Ya da bu sorduğum şeyler mantıksızsa bataryayı nasıl daha uzun ömürlü kullanabilirim? İdarelik bir batarya aldığımda o daha hızlı tamamlamayacak mı ömrünü? Onun mantığını çok anlayamadım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…