Tunçmatik akım korumalı priz alınır mı?

@xConquer, evlerin tesisatı ve kullandığınız cihazlar kaliteli olursa zaten kolay kolay sorun olmuyor. Ancak çok ucuz ürünlerin çok kaliteli ürünleri de bozduğu görülmüştür.

Bir sistem en zayıf halkası kadar güçlüdür. O yüzdendir ki; asgari şartları sağlamak gerekir.

Bu arada sanırsam bu elektrik kesintilerine sebep olan teknik arızaların da sebebinde "biz markasına bakmadık ki" yatıyor olabilir.

Söz konusu burada marka değil, marka aslında bir deyim. Asıl olan teknik şartnamedeki gereklilikleri karşılayıp karşılamaması, yani kalitesi.

55 yıllık depreme dayanıksız evde kirada yaşıyoruz kapıları her yeri kırık tesisatın iyi olduğunu sanmıyorum ev yıkılmasa diye dua ediyoruz kiralar çok pahalı çıkamıyoruz.

Son düzenleyen: Moderatör:
@RueXless, bu arada kaçak akım rölesi hayat kurtarır. Artık yasal bir zorunluluktur ve evinizde yoksa mülk sahibinden talep etmeyi unutmayınız. Her tesisat bunun için uygun olmayabiliyor, o yüzden önce bir uzman ile meseleyi değerlendirmenizde fayda var.

55 yıllık depreme dayanıksız evde kirada yaşıyoruz kapıları her yeri kırık tesisatın iyi olduğunu sanmıyorum ev yıkılmasa diye dua ediyoruz kiralar çok pahalı çıkamıyoruz.
@xConquer; Allah, yardımcınız olsun.

@RueXless, bu arada kaçak akım rölesi hayat kurtarır. Artık yasal bir zorunluluktur ve evinizde yoksa mülk sahibinden talep etmeyi unutmayınız. Her tesisat bunun için uygun olmayabiliyor, o yüzden önce bir uzman ile meseleyi değerlendirmenizde fayda var.

@xConquer; Allah, yardımcınız olsun.

Teşekkürler.

Nenemin evi de yaklaşık 40 50 yıllıktı babamla dedem birlikte yapmışlar dedem elektrikçiydi, babam da aynı şekilde. Evi yaparken babam 15 16 yaşlarındaymış. Evin temeli bile yok doğru dürüst bana öyle diyordu fakat bu 6 şubat depreminde hiçbir haşar almamış bizzat kendi gözlerimle gördüm ev dimdik ayaktaydı. Asıl darbeyi en beklenmedik yerden 6 katlı halamın apartmanından yedik. Normalde yıkılmaz diyeceğimiz ev tuzla buz olurken 40 50 senelik ev ayaktaydı. Biraz nasip işi bakarsanız.

Nenemin evi de yaklaşık 40 50 yıllıktı babamla dedem birlikte yapmışlar dedem elektrikçiydi, babam da aynı şekilde. Evi yaparken babam 15 16 yaşlarındaymış. Evin temeli bile yok doğru dürüst bana öyle diyordu fakat bu 6 şubat depreminde hiçbir haşar almamış bizzat kendi gözlerimle gördüm ev dimdik ayaktaydı. Asıl darbeyi en beklenmedik yerden 6 katlı halamın apartmanından yedik. Normalde yıkılmaz diyeceğimiz ev tuzla buz olurken 40 50 senelik ev ayaktaydı. Biraz nasip işi bakarsanız.

Teşekkürler içimi rahatlattınız ❤ depremden gerçekten korkuyorum ama artık aklıma getirmemeye çalışıyorum oluruna bırakmak rahat olmak lazım 😀iyi geceler dilerim hocam.

Teşekkürler içimi rahatlattınız ❤ depremden gerçekten korkuyorum ama artık aklıma getirmemeye çalışıyorum oluruna bırakmak rahat olmak lazım 😀iyi geceler dilerim hocam.
İyi geceler hocam. Her ihtimale karşı evinizde kesinlikle bir deprem çantası bulundurun ve deprem anında panik yapıp ailecek koridorda buluşmak yerine her biriniz bir yatağın, kanepenin yanlarına cenin poziyonunda yatın kesinlikle ama kesinlikle yapın. Gözlemlerime göre bina yıkılması anında panik yapıp koridora koşanların hepsi hayatını kaybetmişti, birçok yıkık evde ise yatakların, çekyatların yanlarında bir insanlık boşluk mevcuttu yumuşak olduğu için tavanı tutuyor, ezemiyor tamamen. Orada hayatta kalabilmek için ise deprem çantanız önemli. Tabii bu yıkılma anında nereye ve nasıl yıkılacağına da bağlı şekilde biraz şans işi fakat her zaman en güzel şekilde düşünerek en kötü durumlara önlem almalıyız. Allah yardımcınız olsun.

Akım korumalı prizler içinde bulunan varistör sayesinde yüksek voltaj koruması yapar. Bazı modellerde ekstra da olabiliyor. Tunçmatik ise devre ve otomatik sigorta bulunduruyor. Bende de var ve memnunum. APC de kaliteli bir markadır. Akım korumalı prizlerin temel mantığı yüksek voltaj korumasıdır.

@Yener K., emin olmamakla birlikte bilgilerin yanlış olabileceğini düşündüğüm için destek ile iletişime geçtim. Ancak herhangi bir çözüm elde edemedim. O yüzdendir ki, bilgilerin doğruluğunu teyit etmeniz için sizi etiketledim. Eğer yorumlarım yanlış bilgi içeriyorsa gerekli önlemleri almalısınız.

Hocam aldınız mı aldıysanız memnun kaldınızmı bir sorun çıkarttı mı?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı