Tunçmatik akım korumalı priz alınır mı?

diegoibo_10

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarımın güç kaynağı Frisby. Cızırtı sorunu var ve koruması düşük olduğunu öğrendim uzun bir süre daha bunu kullanmam gerekiyor. Linkteki akım korumalı priz alınır mı? Kaliteli midir?
Tunçmatik Powersurge TSK6136 1050 JOULE

Akım korumalı prizler, sadece prizden gelen sorunlara karşı koruma sağlar. Bilgisayarınızın içindeki donanımı koruyacak olan ise, öncelikle güç kaynağının kalitesi ve onun koruma devreleridir.

// Yani Akım korumalı priz'e güvenipte c4'ün fitilini koruyacağını sanmamalısın.

Eğer eviniz dağıtım trafosuna yakınsa akım korumalı priz kullanmanız faydanıza olacaktır. Ancak trafondan uzaksa kullanmanızın bir anlamı yok. Ek olarak 4 tane tunçmatik yaktım mediamarktan almıştım. Migrostan 200 liraya aldığım dandik olanlar onlardan daha dayanıklı çıktı sorunsuz hala çalışıyorlar.

Bilgisayarımın güç kaynağı Frisby. Cızırtı sorunu var ve koruması düşük olduğunu öğrendim uzun bir süre daha bunu kullanmam gerekiyor. Linkteki akım korumalı priz alınır mı? Kaliteli midir?
Tunçmatik Powersurge TSK6136 1050 JOULE

Akim korumali priz alinir kesinlikle, isim garanti olsun derseniz UPS de alabilirsiniz. UPS elektrik kesildikten sonra bir sure daha bilgisayariniza elektrik vermeye devam eder. Kisa devre sorunlari garantiye girmiyor cogu urunde oyle biliyorum. UPS alinmiyorsa da en azindan kaliteli bir akim korumali priz alinmasi sart.

Akım korumalı prizler, sadece prizden gelen sorunlara karşı koruma sağlar. Bilgisayarınızın içindeki donanımı koruyacak olan ise, öncelikle güç kaynağının kalitesi ve onun koruma devreleridir.

// Yani Akım korumalı priz'e güvenipte c4'ün fitilini koruyacağını sanmamalısın.
Bu arkadasin dedigi de dogru, bazi psu markalari berbat ozellikle powerboost.

Merhaba. Tunçmatik akım korumalı prizler marka olarak tercih edilip satın alınabilir. Yalnız PSU güç kaynağında oluşan cızırtıların kaynağı çok değişik nedenlerle olabilir. PC power kablosu PSU'ya gevşek girerek soketten temas edebilme kaynaklı olabilir, başka PC power kablosuyla bu sıkıntı kaybolabilir, PSU içindeki cam sigortası gevşemiş olabilir. Cızırtı nedeni için akım korumalı prizin dışında PC PSU' su açısından diğer ön araştırmaları yapmanız gereklidir. Kolay gelsin.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı