Tunçmatik Lite II 1000VA Nasıl?

Tüm ürünlerini Çin'de üretiyor, sadece adı Türk Markası, bir de dizaynlarını kendileri yapıyor.
Zaten bütün firmaların yaptığı bu değil mi? Firma ürünlerinin dizaynını (malzeme, özellikler...vs) yapar, Çin'deki bir fabrikayla anlaşarak (çünkü iş gücü ucuz) orada ürettirir, ürünlere marka vurulup satışa sunulur. "Çin'de üretiyor" dediğinizde sanki dandik bir malmış, Çin'de merdiven altı üretimmiş gibi bir izlenim oluşuyor. Bilgisayarlarımızın içindeki Ryzen ve İntel işlemciler Amerika'da mı üretiliyor sanki?

Yaşadığım mahalle elektriği aşırı kalitesiz, voltajı oynak, kesilip duran, lanet bir yer. Duvara takılan Tunçmatik koruma prizlerinden kullanıyorum. 3 senedir hiç bir elektronik aletim bozulmadı. Çalıştığım okulda 3 senede 12 tane bilgisayar monitörü yandı. Benim evdeki aletler sapasağlam. Aynı mahalle, aynı şebeke, aynı elektrik. Nasıl oluyor bu?

FSP bence de daha kalitelidir, o konuda itirazım yok. Ama "Tunçmatik kalitesizdir." düşüncesini doğru bulmuyorum. Tunçmatik iyidir, FSP daha iyidir. @Mete Türker, iki marka da rahat rahat senin işini görür.

Siz ya okuduğunuzu anlamıyorsunuz yada burada konuya zerre kadar katkınız olmadan artistlik peşindesiniz.

1 adet Tunçmatik marka cihaz aldınız diye firma avukatlığı yapıyorsunuz, benim elimden 20 bilgisayarınız olsa yine de göremeyeceğiniz kadar geçti bu markanın cihazları.

Ben orada bakanlık piyasadan 40 tan fazla modelini yangın çıkartma ve elektrik çarpması riski nedeni ile piyasadan toplattı yazdım, o konuya değinmemişsiniz bile. Kabataslak okuyup bir parçayı cımbızla seçip oradan konu bütünlüğü ile zerre alakası olmayan bir argüman sunmuşsunuz.

Sizin kullandığınız ürün ile arkadaşın alacağı aynı ürün dahi değil. Apple'da çinde üretim yapıyor, o zaman onu da mı almayalım tarzındaki çıkışınız dahi okuduğunuzu anlamadığınızı gösteriyor.

Son düzenleme:
Siz ya okuduğunuzu anlamıyorsunuz yada burada konuya zerre kadar katkınız olmadan artistlik peşindesiniz.
Mesajımı tekrar okudum, gerçekten de artislik yapmışım. Okuyunca öyle bir izlenim bırakıyor yani, kusura bakmayın.

Önceki mesajlarınızda söylediklerinizin çoğuna katılıyordum zaten. 40 küsür olduğunu bilmesem de ürünlerinin toplatıldığını duymuştum. dolayısıyla bu kısma itiraz etmedim. FSP'nin daha iyi olduğu görüşünüze de katılıyorum, bunu da üstteki mesajımda belirttim zaten.
Tunçmatik'in satın alınmayacak kadar kalitesiz olduğu görüşünüze katılmıyordum, dolayısıyla bu kısma itiraz ettim.

Aynı ürünü kullanıyorum, imzamda var. Lite II 1000VA ürünü.

Benim elimden 20 bilgisayarınız olsa yine de göremeyeceğiniz kadar geçti bu markanın cihazları.
Benim elimden o kadar cihaz geçmedi. Bu güne kadar 3 duvar prizi, 2 sigortalı uzatma kablosu, 1 UPS kullandım Tunçmatik marka. Hepsinden memnun kaldım ve bu deneyimimi burada paylaşıyorum.

Not: Yukarıda "konuya zerre kadar katkınız olmadan" demişsiniz. "artislik peşindesin", "okuduğunu anlamıyorsun", "avukatlık yapıyorsun" şeklinde bir üslup ile konuşmak konuya nasıl katkı sağlıyor acaba?

@Hector Smith hocam çok güzel yorumlar yapmışsınız, izlenimlerinizi paylaşmışsınız Bugün mağazada Tunçmatik Lite II 1000 VA ve FSP FP 1000 1000VA modellerini inceledim, ve oradaki görevlininde @Maiar hocam gibi FSP daha kaliteli bir marka dediği için FSP UPS'yi satın aldım. Umarım memnun kalırım.

Yalnız size bir sorum olacak bu UPS acaba tam yükte iken yani Monitör bağlı ve Ghost Recon Wildlans oynarken kapanmadan direk jeneratöre geçer mi ? UPS'nin amacı zaten bu ama Apartmandaki jenaratörle uyumlu mu bilmiyorum. 1 DK kapanmasa bana yeter. Cevaplarsanız sevinirim.

İyi Sosyaller.

1 dakikadan fazla dayanır. İçiniz rahat olsun.

FSP güzel marka, umarım memnun kalırsınız. 1000Va en az 20 dk dayanır. Büyük ihtimal daha uzun dayanır. Ayrıca internet modemini de bağlarsan elektrik kesildiğinde internetin kesilmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…