Tunçmatik Lite II 850VA 600W'lık Sisteme Yeter mi?

osas bey

Hectopat
Makaleler
1
Arkadaşlar ben Tunçmatik 850VA almak istiyorum. Benim sistemim 600W kullanıyor ama bu UPS'de 480W yazıyor. Ben alsam binada elektrik varken yine 480W mı verir yoksa prizdeki kadar mı verir? Lütfen acil cevap verin.

O zaman ben 1000 VA olanını alırsam 600W verecek yazıyor sitede. Tam olarak 600W verir değil mi her zaman?

Her zaman değil şarj durumuna bağlı olarak 580 550 ye doğru azalır ve yetersiz kaldığı yerde sistem kendini kapatır.

Senin güç kaynağın 600W diye prizden sürekli 600W çekmiyor. Sisteminin bütün parçaları tam güçte çalışırken 400W enerjiye ihtiyaç duyuyor diyelim. PSU 80+ sertifikalı ise 400/8*10=500W güç çekecektir prizden. Bu durumda 480W UPS yeterli olmayabilir. Tabii sistemin bütün parçalarının tam güçte çalıştığı durum olur mu? Orası ayrı bir konu. Yine de güvenlik payı bırakmak için 1000VA/600W modeli öneririm. Ben de aynısını alacağım yakında. F/P açısından iyi bir ürün.

Önce PC'nin tam güçte kaç watt tükettiğini öğren (internette bunu hesaplayan siteler var). Sonra çıkan değeri 8'e böl (güç kaynağının %80 verimle çalıştığını farz ediyorum) ve 10'la çarp. Sonucun üzerine hata payı da koyarak duvardan çekilecek watt değerini kabaca hesaplayabilirsin.

Veya hiç uğraşma, 1000VA modeli al gitsin.

Her zaman değil şarj durumuna bağlı olarak 580 550 ye doğru azalır ve yetersiz kaldığı yerde sistem kendini kapatır.
Hocam benim imzamdaki sisteme bu TUNCMATIK LITE II 1000VA LINE INTERACTIVE UPS 1000 VA UPS almak istiyorum. Monitör takılı ve sistem tam güç halindeyken yetmeme durumu olur mu ?

Merhaba hocam sistemlerimiz benzer benim PSU 600W 80+ ve monitör takılacak. Tunçmatik Lite II 1000VA tam güçte yani oyun oynarken ve monitör bağlıyken kaç dk götürür,yetmeme durumu olur mu ?

Merhaba hocam sistemlerimiz benzer benim PSU 600W 80+ ve monitör takılacak. Tunçmatik Lite II 1000VA tam güçte yani oyun oynarken ve monitör bağlıyken kaç dk götürür,yetmeme durumu olur mu ?
Kaç dk götürür bilmiyorum. Oyun oynarken elektrik kesintisine denk gelmedim hiç. Zaten bu tarz aletler, elektrik kesildiğinde oyunun checkpoint'ine gelip, kaydedip, kapatıp, PC'yi kapatana kadar idare etmek için varlar. Yani yarım saat idare etse fazlasıyla yeter. Kasa, monitör ve modem bağlı kullanıyorum, voltajının yetersiz gelmesi gibi bir durum yok.

Merhaba arkadaşlar ,
Ekstradan konu açmak istemedim. Burada sorulan bir soruya devam niteliğinde olsun istedim. Benim de ups güç kaynağına ihtiyacım var. Arada elektrik kesintileri olabiliyor. Her ihtimale karşı koruma amaçlı olsun diye sistemin özellikleri resimde. Şimdi benim sorum elektrikler gittiği zaman mönitör ve kasayı bilgisayarı kapacak kadar zaman olmalı. Yani 5 dk tutsa hemen kapatırım zaten. Acaba 1000VA'lık bir model alsam yoksa 850VA'lık olanından mı alsam?

Mönitör Asus 27 inç pg278q

UPS'nin destek süresinden tam olarak bahsediyorsunuz sanırım. Destek süresi aslında PC komponentlerinin ve monitörün ekran büyüklüğüyle ve LED, LCD LED olmasıyla, yani kendi iç sarfiyatıyla doğru orantılı olan watt harcamasının, sayısal olarak toplamdaki büyüklüğüyle doğru orantılı olarak, destek süresi olan 15-20 dk. (UPS kullanım talimatlarında yaklaşık belirtilen) değeri çok değişebilir. Monitörle birlikte pc bileşenlerinin watt toplamı örneğin 800-1000 watt ise size 1000 va 'lık olanı, daha düşük watt değerli ise bu toplamları (300-400 watt monitörle birlikte çekilen PC' nin PSU gücü varsa) 850 va'lık olanı seçilebilir. Bu doğru seçimlerde destek süresi 15-20 dakika, ancak yanlış ve toplam güce göre daha düşük seçimlerde ise sadece 5-10 dk. olabilir, örneğin. Ne kadar fazla güç toplamı varsa destek süresi de o kadar azalacaktır.

Yani bir UPS'nin size verebileceği destek süresi, içindeki jel akü/akülerin amper*saat tam şarj kapasitesiyle size biraz iç kayıplı olarak geri verebileceği akü gücüyle direk ilişkilidir, elektrik kesintilerinde tek bir oto farının 60 amper-h 'lik bir aküde 60/5=12 saat 5 amperlik bir araç farını çalıştırabilmesinde de olduğu gibidir. Akülerden daha farklı olarak UPS'de ise dc>ac dönüşümü şeklinde 12 volt dc> 220 volt ac şekliyle bu akülerden bu destek süresi için bir harcama yapılır, akü amper*saat kapasitesine tam bağlı olarak kalınarak. Akülerde herhangi bir iç arıza oluştuğunda, akü voltajının daha hızlı düşmesi nedeniyle destak süresi daha kısalabilir veya UPS bu durumda hiç çalışmayabilir. (Kısmen veya tam oluşan akü arızaları durumunda.) Kolay gelsin.

8 ay öncesinin sorusuna cevap yazıyorum. Arkadaş herhalde çoktan almıştır güç kaynağını ama yine de yazmak istedim.
Öyle karışık matematik hesaplarına girmeye gerek yok. Normal bir bilgisayarınız varsa 850VA UPS siz bilgisayarı kapatıncaya kadar idare edecektir. "Normal bir bilgisayar" derken; monitör, kasa ve internet modeminden oluşan bir sistemi kastediyorum. Yani 4 tane 4K monitörle 16K ekran oluşturmadıysan veya çoklayıcılar kullanarak 50 tane HDD'yi beraber bağlamadıysan 850VA UPS yeter. Eğer ""Ben PC ile değişik fanteziler deniyorum, güç kaynağımdan kablo uzatıp buzdolabımı çalıştıracağım." gibi bir düşüncen varsa, o zaman yukarıdaki arkadaşın söylediği hesaplamalara girmen gerekiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…