Tunçmatik Lite II 850VA Lineinteractive UPS açılıp kapanıyor

AhmetYTX

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba UPS'ye sadece bilgisayar kasasını ve monitörü bağlıyorum fakat bir süre sonra hızlıca açılıp geri kapanıyor ve o ara bilgisayar kapanıyor. PSU 750 watt ekran kartı: GTX 1660S işlemci: i5 9600KF 1 tane M.2 SSD var 16 GB RAM(8x2) 6 adet fan bir de işlemci sıvı soğutucu var başka bir şey yok hesapladığımda 350-360 watt oluyor full doluyken ama UPS yine de açılıp kapanıyor.

850 VA, 500-550 watt gibi bir güç verir. Sistemin 350 watt enerji çekiyorsa sıkıntı olmaması lazım. Akülerin ne zamandır var, yeniler mi? Bunun dışında kabloda temassızlık olabilir. Ben aküleri geçenlerde değiştirdim, 7 yıldır ups aynı Powerful.

Aküleri 1 yıl önce değiştirdim kablolarda temassızlık yok.

Sistemin, upsnin verdiğini az da olsa geçiyor olabilir, tam limitte dolanıyor herhalde. İşlemcin apu olsaydı ekran kartı olmadan test ederdin. İmkanın varsa başka bir şey dene.

Ekran kartsız sıkıntısız çalışıyor i5 9400 işlemci ile. Ama anlamadigim nokta toplam 350watken nasıl voltaj yetmiyor.

Ekran kartsız sıkıntısız çalışıyor i5 9400 işlemci ile. Ama anlamadigim nokta toplam 350watken nasıl voltaj yetmiyor.
Dediğim gibi limitte dolaşıyor bazen limiti aştığı oluyor işte o zaman gidip gelme oluyordur.

Anladım peki öneriniz nedir kaç VA yeterli olur ?
Benim sistemim Ryzen 1600 af işlemci, ekran kartı RX 570. Bir de monitör var. Kullandığım UPS 1000VA. 6-7 yıldır kullanıyorum her hangi bir sıkıntı olmadı. En garantisi 1200 VA. Yüzde 60 gibi güç veriyor. 1000 VA 600 watt gibi bir güç veriyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…