Turbo arızasında araç hareket ettirilmeden anlaşılır mı?

Arthur Morg4n

Hectopat
Merhaba. Araç Corsa C 1.7 dtı. Araç 2 ay çalıştırılmadı, 2 ay sonra ilk çalıştırıldığında arkadaşım 6-7 saniye kadar dip gaz bastı. Araç boştayken aracın Turbo'suna bir zarar vermiş midir diye aklımda soru işareti kaldı. Aracın sahibi bir sorun var mı diye sordu, ben de tam emin olamadım, bilgili arkadaşlara sormak istedim. Aracı hareket ettiremiyorum sahibi il dışında olduğu için Turbo arızasını hareket ettirmeden anlayabilir miyim? Turbo ilk marşta 6-7 saniye gaz verince bozulabilecek bir şey mi?

Not: Aracın Turbo'su orijinal değil ya hybrid ya da big Turbo ama kesinlikle orijinal değil.

Arkadaşının amacı ne? Marş bastıktan sonra direk gaza mı bastı? Zaten dizel arabada yapılmaması gereken bir durum üstüne üstlük soğuk motora yapılmış. Bir de stok da olmayan bir araç, araç sahibine söylersin bir şey olduysa da. Öyle hareket ettirmeden anlayamazsın kolay kolay, sürücüsü anlar çekişinden aracın.

Hiçbir şey olmamıştır.
Hareket ettirmeden tam teşhis zor ama duman atma ve ses falan yoksa bir sorun yoktur.

İfadeler: GKD

Hiçbir şey olmamıştır.
Hareket ettirmeden tam teşhis zor ama duman atma ve ses falan yoksa bir sorun yoktur.

Hocam egzozdan gaz verildiğinde çok hafif bir ıslık sesi geliyor fakat kaputun altından Turbo'yu dinlediğimde öyle bir ses gelmiyor. Her araçta o egzozdaki ötme sesi olur mu?

Durduğu yerde araç beyaz duman atar. Yolda 2000 devirden sonra devir arttıkça ıslık seside artar, yağ eksiltme görülür. Bunun haricinde ise en kolay çekişinden anlarsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…