Çözüm Turbo Boost kapalı mı açık mı olmalıdır?

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Heyotakire

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Yağcı
Selam eğer aklınızda böyle bir soru varsa ya da laptopunuz çok ısınıyorsa konuyu dikkatli inceleyin derim.

İlk olarak Turbo Boost açıkken Core Temp sıcaklık değerleri 85-90 arası gidip geliyordu ve de 120-130 FPS alıyordum.

Turbo Boost kapalıyken ise sıcaklık 65'i geçmedi ama FPS 80 ile 100 arasına düştü.

Eğer laptopunuz çok ısınıyorsa size tavsiyem kapatmanızdır ama ben yüksek FPS istiyorum diyorsanız kapatmayın (ek olarak kapatmanız cihaza hiçbir zarar vermez aksine bilgisayarınızın ömrünü bile artırabilir).

Nasıl kapatacağım diyorsanız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben laptop kullanıcılarına daha çok turbo boost açık ama işlemciye UV edilmesini tavsiye ederim. Hem sıcaklıklar azalıyor. Hem de performans kaybı yaşanmıyor.

Ben laptop kullanıcılarına daha çok turbo boost açık ama işlemciye UV edilmesini tavsiye ederim. Hem sıcaklıklar azalıyor. Hem de performans kaybı yaşanmıyor.
UV nasıl apılıyor?
Selam eğer aklınızda böyle bir soru varsa ya da laptopunuz çok ısınıyorsa konuyu dikkatli inceleyin derim.

İlk olarak Turbo Boost açıkken Core Temp sıcaklık değerleri 85-90 arası gidip geliyordu ve de 120-130 FPS alıyordum.

Turbo Boost kapalıyken ise sıcaklık 65'i geçmedi ama FPS 80 ile 100 arasına düştü.

Eğer laptopunuz çok ısınıyorsa size tavsiyem kapatmanızdır ama ben yüksek FPS istiyorum diyorsanız kapatmayın (ek olarak kapatmanız cihaza hiçbir zarar vermez aksine bilgisayarınızın ömrünü bile artırabilir).

Nasıl kapatacağım diyorsanız.

Düzeltme yapayım Valorant'a göre hesapladım sistemim de bu.

• i5 10300H.
  • 16 GB RAM.
  • Windows 10 64 Bit.
  • 512 GB SSD.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı