Rehber Turbo Boost kapatma rehberi

İşlemci için sıcaklık sınırını daha verimli buluyorum.

Sanırım konuyu hortlatacağım fakat teşekkür etmeden de edemedim.
Yeni bir MSI Vector notebook aldım. i9 13980HX işlemcisi var. Boşta anlık olarak 95 dereceyi bile gördüğü oluyordu. Haliyle çok fazla fan gürültüsü yapıyordu, iade etme veya servise gönderme aşamasındayken bu yöntemi denedim. 1 saattir kullanıyorum işlemci max 54 dereceyi gördü. Fan açılmıyor. Oyunlardaki performans düşüşünü kontrol etmedim fakat öyle bir şey olursa da oyuna girmeden performans moduna alabilirim. Çok pratik oldu.
Gerçekten çok teşekkürler. Cihazdan soğumuştum beni geri döndürdün.

Yine de böyle kullanmanıza gerek yok. İşlemciden tam verimi alamıyorsunuz. Göndermeden önce agresif moda alın ki ne kadar ısındığını görsünler. Geçici süre idare edebilirsiniz elbet, beni 2 yılı aşkın süredir götürüyor böyle.

Ideapad Gaming 3 soğutma bloklu laptop'um var boşta 55 dereceleri görmeye başlamıştı. Bunu yaptıktan sonra 40'a indi. Teşekkürler.

Hocam Windows 11 için aynı ayarlar geçerli mi?

Sıvı metal yenileyip fanlari temizlememe rağmen sıcaklıklar 90+ oynamaya devam ediyor. Belki işe yarar deneyeceğim.

Sağ olun hocam sayenizde neredeyse 20 derece işlemci ısım düştü, önceleri 95 gördüğü oluyordu şuan 77-80 arası. Çok da bir performans kaybı da yaşamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sağ olun hocam sayenizde neredeyse 20 derece işlemci ısım düştü, önceleri 95 gördüğü oluyordu şuan 77-80 arası. Çok da bir performans kaybı da yaşamadım.

Isınınca da performans düşüyor ondandır.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…