Turbo Boost kapatmak

-M.1618

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Herkese merhaba. Turbo Boost özelliği ile ilgili aklıma takılan bir şeyi sormak istiyorum. Turbo Boost özelliğini kapatmadan önce undervolt ile voltaj düşürme işlemini yaptım ancak tam olarak istediğim sıcaklık düşmesini sağlayamadım. Güç planında dengeli de kullanınca sıcaklık düşüşü daha çok ve dengeli oldu benim için. Sonrasında güç planı ayarlarından en yüksek işlemci durumunu %99 olarak ayarlayıp Turbo Boost özelliğini kapatarak laptopu kullanmaya devam ediyorum.
Sizce Turbo Boost'u kapalı olarak kullanmamın işlemciye herhangi bir zararı olacak mıdır? Turbo Boost kapalıyken de oyunlarda 60 FPS sabit değeri alıyorum ve bu benim için yeterli oluyor. Oyunlarda işlemcinin çalışması da sanırsam Turbo Boost'un açık olduğu zamana göre daha da arttı, örneğin %60-70'lerde çalışıyor bazı zamanlarda. Turbo Boost olmadan %30-40'lar gibi ancak sıcaklık çok artıyor.
Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ediyorum.
Not: İşlemcim i5 9300H, Turbo Boost kapalı durumu oyun dışında da kullanmaya devam ediyorum şu anda.+

Excalibur mu kullanıyorsun

Bir zararı olmayacak, sadece render performansında düşüş yaşarsınız bir hayli. Onun dışında geri kalan işlemciye çok yüklenmeyen oyunlarda aman aman bir düşüş yaşamazsınız ama önerim Turbo Boost'u şu videodaki şekilde kapamanız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Cevabınız için teşekkür ediyorum, bana da videodaki yöntem daha sağlıklı geldi. Peki siz kullanıyor musunuz bu yöntemi?

Cevabınız için teşekkür ediyorum, bana da videodaki yöntem daha sağlıklı geldi. Peki siz kullanıyor musunuz bu yöntemi?
Benim kullandığım cihazda i5 8300H bulunuyor ve ben de undervolt ile istediğim sıcaklıkları elde edemedim. Bunun için bir konu açmıştım ve forumdan bir arkadaş bu videoya yönlendirmişti. Ben de bu yöntemi kullanıyorum ve memnunum, yazın yine yüksek derecelere çıksa da 90'ları görmüyor artık pek işlemci.

Güç planı ayarlarında işlemci durumunu %100'e geri çekin. TurboBoost'u BIOS üzerinden kapatın, daha iyi olur. Oyun oynuyorsanız güç planını performans moduna çekin (eğer FPS farkı yoksa çekmek zorunda değilsiniz); cihaz en az iki senelik ise laptop heatsink fanının içini temizleyin ve kaliteli bir macunla termal macun değişimi yapın. Laptopu zeminden bir-iki parmak yüksekte kullanın.

TurboBoost' u kapalı olarak kullanmanın hiçbir zararı olmaz. İşlemci gücü gerektiren oyunlarda biraz FPS düşüşü yaşarsınız ancak sıcaklık farkına kesinlikle değecektir. İşlemcinin çalışma yüzdesinin artması da normal, bir sorun olmayacaktır.

Gözle görülür bir düşüş var teşekkürler hocam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…