Arkadaşlar benim işlemcimin normal hızı 2.6 GHz Turbo Boost ile 3.5 GHz diyor. Ancak 3.19 GHz'i geçmiyor işlemci. 3.5 GHz'e ulaşma ihtimali var mıdır, nasıl yapılır? Yanıtlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.
İşlemci frekansı hep son hızda çalışmaz, kendisi frekansı ihtiyaca göre ayarlayacaktır. Manuel olarak ayarlayamazsınız yani. Bir problem yok, gerektiğinde 3.5 GHz'e çıkacaktır frekans.
Arkadaşlar benim işlemcimin normal hızı 2.6 GHz Turbo Boost ile 3.5 GHz diyor. Ancak 3.19 GHz'i geçmiyor işlemci. 3.5 GHz'e ulaşma ihtimali var mıdır, nasıl yapılır? Yanıtlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.
İşlemci frekansı hep son hızda çalışmaz, kendisi frekansı ihtiyaca göre ayarlayacaktır. Manuel olarak ayarlayamazsınız yani. Bir problem yok, gerektiğinde 3.5 GHz'e çıkacaktır frekans.
İşlemci sıcaklığı ne durumda, işlemcinin modeli nedir, tam yük stres testi yaptınız mı? Turbo Boost gerektiğinde ve durum el verdiğinde işlemciyi otomatik olarak daha yüksek frekanslara alan bir teknoloji. Özellikle laptoplarda sürekli olarak o frekansta kalamayabilir. Ayrıca Windows güç seçeneklerinden kısıtlanmış olabilir, bilgisayar yüksek performans modunda çalışmıyor olabilir.
Benim ki 4.6 ya çıkması gerekiyor boost ile ama maksimum 4.3e çıkıyor. O aradaki fark sanırım işlemciye ço kdaha fazla yük binmesi durumunda devreye giriyor yani problem yok.
En yüksek Turbo hızına bütün çekirdekler birden çıkamaz genelde. Mesela güncel 4/6 çekirdekli işlemcilerin çoğunda maksimum Turbo hızına yalnızca 2 çekirdek ulaşabilir OC yapılmadığı sürece.
Arkadaşlar, işlemcim İ7-6700HQ
Yüksek performansta çalıştırıyorum. Gerektiğinde çıkartır yazmışsınız fakat daha yüksek olması performana ve fps’in artmasına yol açmaz mı?