Turbo Boost'u kapatmanın bir zararı var mıdır?

699453

Centipat
Merhaba, HP Victus 15 laptop kullanıyorum CPU CS2 de 90 derece civarlarında dolaşıyor. Bunu azaltmak için Turbo Boost'u kapatabiliyormuşuz galiba, bunun herhangi bir eksisi var mıdır acaba sistem için?

Son düzenleyen: Moderatör:
Zararı yok fakat FPS'in yüksek ihtimalle biraz düşecektir.

Zararı yoktur, 90 derece bence aşırı bir sıkıntı değil tabi fazlası zararlı olahilir.
Ama evet FPS büyük düşüş olabilir bazı oyunlarda. Bunun yerine Throttle stop ile undervolt yapın bence eğer Intel işlemci varsa.
Eğer sadece CS oynuyorsanız belki sizi çok etkilemez.

Performans düşer, kapatmanı önermem, 100 derece ye çıksa bile kapatma. Soğutma sistemi kötü olan laptoplarda normal bu sıcaklıklar. Benimki 90-102 derece çalışıyor 4.15 GHz de.

Performans düşer, kapatmanı önermem, 100 derece ye çıksa bile kapatma. Soğutma sistemi kötü olan laptoplarda normal bu sıcaklıklar. Benimki 90-102 derece çalışıyor 4.15 GHz de.

Az önce kapatıp denedim hocam sıcaklıklar 60 dereceden yukarı çıkmıyor ama FPS'de 60'dan yukarı çıkamıyor 90 dereceyi geçmeye başlıyınca bir bakıma yollayıp devam ederiz artık yapacak bir şey yok.

Hocam undervolt gibi biraz daha ileri teknikler yerine watt sınırı koymayı deneyebilirsiniz. Fps olarak hem sizi üzmeyecek hem de sıcaklıkları düşürecek bir watt aralığını kendiniz deneyerek bulabilirsiniz. Turbo boostu kapatmak doğrudan bir zarar vermeyecektir ancak cpu'nun anlık olarak fazla güç çekmesi gerektiği anlarda çekemeyeceğinden fps'de bazı takılmalar olabilir. İşlemci modeli söylerseniz watt sınırlaması için yardımcı olabilirim

RTX 3050 ve Intel i5 12450H laptop kullanıyorum hocam. Bir tık yeniyim bu konularda nasıl yapabileceğimide yazarsanız denerim.

Son düzenleme:
RTX 3050 ve Intel i5 12450H laptop kullanıyorum hocam. Bir tık yeniyim bu konularda nasıl yapabileceğimide yazarsanız denerim.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Gayet detaylı ve güzel anlatmış. Aklına bir şey takılırsa sorarsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…