Çözüldü Turbox B85 anakarttan işlemci nasıl sökülür?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

witsred

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar fani soktum alti boyle vidali bir de PIN'i cekince carpiyor ben bu islemciyi nasıl çıkaracağım? yeni islemci aldim onu takmam lazim. Turbox B85 anakart.

Dosya Ekleri

• 20250228_195522.jpg
    20250228_195522.jpg
    136,4 KB · Görüntüleme: 30
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Arkadaşlar fani soktum alti boyle vidali bir de PIN'i cekince carpiyor ben bu islemciyi nasıl çıkaracağım? yeni islemci aldim onu takmam lazim. Turbox B85 anakart.
Öncelikle anakartın arkasına erişip o siyah yuvarlak aparatın ayakçıklarını sökmen lazım, arkadan ittirince çıkıyor. (Bunun için anakartı sökmen gerekebilir.). Sonrasında ise siyah aparat çıkacak, işlemci yuvasının yanındaki kolu kaldırıp eski işlemciyi çıkaracaksın (dikkat et ki yuvaya zarar verme). Yeni işlemciyi takarken işlemcinin ve soketin bir köşesinde bulunan üçgene dikkat et, onları aynı hizaya getirip işlemciyi koy ve çentiklerin falan oturduğuna emin olunca soketi kapat. Sonra da o siyah aparatı geri takabilirsin.
Öncelikle anakartın arkasına erişip o siyah yuvarlak aparatın ayakçıklarını sökmen lazım, arkadan ittirince çıkıyor. (Bunun için anakartı sökmen gerekebilir.). Sonrasında ise siyah aparat çıkacak, işlemci yuvasının yanındaki kolu kaldırıp eski işlemciyi çıkaracaksın (dikkat et ki yuvaya zarar verme). Yeni işlemciyi takarken işlemcinin ve soketin bir köşesinde bulunan üçgene dikkat et, onları aynı hizaya getirip işlemciyi koy ve çentiklerin falan oturduğuna emin olunca soketi kapat. Sonra da o siyah aparatı geri takabilirsin.

Çözüm
Öncelikle anakartın arkasına erişip o siyah yuvarlak aparatın ayakçıklarını sökmen lazım, arkadan ittirince çıkıyor. (bunun için anakartı sökmen gerekebilir.). Sonrasında ise siyah aparat çıkacak, işlemci yuvasının yanındaki kolu kaldırıp eski işlemciyi çıkaracaksın (dikkat et ki yuvaya zarar verme). Yeni işlemciyi takarken işlemcinin ve soketin bir köşesinde bulunan üçgene dikkat et, onları aynı hizaya getirip işlemciyi koy ve çentiklerin falan oturduğuna emin olunca soketi kapat. Sonra da o siyah aparatı geri takabilirsin.

Hocam Allah razı olsun 2 saattir sökmeye calisiyorum çok teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı