Turbox marka USB Wi-Fi adaptörü iyi midir?

efe_benim

Picopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD R7 240 (4GB) | i5-3470 | 12 GB RAM | Linux Mint Cinnamon 22.1
Meslek
Öğrenci
Merhaba, şu andaki Turbox markalı internet USB'si kullanıyorum ve sürekli interneti kesiyor ve oldukça düşük bir hız veriyor. Bende Trendyol üzerinden satılan yeni bir USB aldım sizce fark olur mu? (modem ile bilgisayar arası yaklaşık 5 metre, 1 duvar var fakat ince ayrıca ben bilgisayardan odamın kapısına yakın bir yere uzatma USB'si taktım bir nebze daha hız arttı, ayrıca o kablonun bir etkisi var mıdır sizce sökeyim mi?)
Eski USB(sol) --------------- yeni USB(sağ)

1.jpg

Ekran görüntüsü 2025-08-12 231034.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, şu andaki Turbox markalı internet USB'si kullanıyorum ve sürekli interneti kesiyor ve oldukça düşük bir hız veriyor. Bende Trendyol üzerinden satılan yeni bir USB aldım sizce fark olur mu? (modem ile bilgisayar arası yaklaşık 5 metre, 1 duvar var fakat ince ayrıca ben bilgisayardan odamın kapısına yakın bir yere uzatma USB'si taktım bir nebze daha hız arttı, ayrıca o kablonun bir etkisi var mıdır sizce sökeyim mi?)
Eski USB(sol) --------------- yeni USB(sağ)

Eki Görüntüle 2554785

Eki Görüntüle 2554784
Modeminin modeli nedir?

Huawei HG8245x6-10 (Turkcell Superonline) hocam. 1000 megabit hıza sahip ama o kadar alamıyoruz tabii.

Kötü, bunlar Çin'den tedarik edip kendi markalarını satıyorlar. Alibaba, Temu, AliExpress gibi yerlere bak aynısını görürsün.

Doğru diyorsunuz. Benim TP-Link adaptörüm vardı(WN823n) o bozulunca mecbur buna geçtim fakat üzerindeki yazılar gerçekçi mi sizce o kadar verebilir mi yani?

Huawei HG8245x6-10 (Turkcell Superonline) hocam. 1000 megabit hıza sahip ama o kadar alamıyoruz tabii.

Doğru diyorsunuz. Benim TP-Link adaptörüm vardı(WN823n) o bozulunca mecbur buna geçtim fakat üzerindeki yazılar gerçekçi mi sizce o kadar verebilir mi yani?

O cihaza Wi-Fi 6 destekli bir adaptör daha iyi olur çünkü routerın Wi-Fi 6 destekliyor böylece kablosuz olarak daha iyi verim alırsın aldığın cihaz iyi bir cihaz değil.

Anladım, aldım maalesef ama bozulursa sizin önerdiğinizi alırım ama aslında PCI-e bir kart alsam daha iyi olur diye düşündüm.

Ben sizin yerinizde olsam iptal ederdim.

Güncelleme: USB elime ulaştı 4 -5 gündür kullanıyorum gerçekten çok fark etti, download hızım neredeyse 10 kat arttı kesilme kopma yok pingimde gayet stabil eski cihaz kadar ısınmıyor ve Valorant'ta gayet stabil bir şekilde oynuyorum, 400 TL'lik bir kart için benim bekletimin çok
üstünü karşıladı alınır. Ayrıca internete çok yük binse bile 100 Mbps'nin altına düşmüyor.

Ekran görüntüsü 2025-08-18 001507.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı