Turbox PSU patlar mı?

Bütçe
1000

Eskiden birçok insan bu bilgi yetersizliğinden dolayı tamircilerin kapısını çok çaldı. Ben internet kafede çalışırken kalitesiz markalardan çok PC geliyordu. Bu sebeple forumlarda bilgi paylaşımı olduğu için insanlar daha düzgün tercihlere yönelmeye başladılar.

Tamam ama şu an hala tanıdığım insanlardan biliyorum sistemlerin de marka etiketi bile olmayan sadece kaç W olduğu yazan PSU'ları kullanıyorlar. Ayrıca senelerce Casper bu tarz hazır sistemlerin de markasız dandik PSU kullandı kaç kişi sorun yaşadı? Casper servisinde çalıştım bu arada hiç PSU arızasından dolayı kasa gelmiyordu bize. Genelde format için geliyordu kasalar.

Yani 3 senedir Turbox sistem kullanıyorum. Hiçbir sıkıntı yaşamadım sadece termal macun değiştim. PSU da hala ilk günki gibi sadece ilk zamanlar mavi ekran hataları alıyordum hard disk bozuk çıkmıştı. Değiştirdim 3 senedir ilk günki gibi. Ama alınmaz yine de eski parçalar kullanıyor. Onun yerinde ikinci el temiz bir sistem toplamak daha mantıklı veya APU bir Ryzen sistem alınabilir.

650W lazım takılı olan 600W ben 650 alım garanti olsun.

Sisteminiz imzanızdakiyse 500W (80+ sertifikalı) bile yeterli. Sistem belirtin. 600W kullanacağım diyorsunuz ama verimlilik %50 ise 300W size verir 600W tüketir.

Casper'ın 300-400W'lık güç kaynakları bayağı iyiydi. Üreticisi FSP'ye bağlı işliyordu. En azından kalite kontrol sağlam olan ürünler. %5'i geçmeyen arıza oranı vardı. Şu an bu Turbox gibi bahsedilen markalar güç tüketimi yüksek ve verimliliği düşük olanlar. Bu sebeple demiştim. Burada şu an Turbox markası konuşuluyor. 2 yıllık kullanımda %25 üzerinde arıza ve sorunlara sebep olan bir marka bayağı baş ağrıtır.

Ne yaparsanız yapın Turbox'un PSU sunu almayın kalitesi çok kötü iyi bir sisteminiz çöp olabilir.

Yani defalarca elektrikler gitmesine rağmen bilgisayarın herhangi bir parçasına zarar vermedi.

Yani defalarca elektrikler gitmesine rağmen bilgisayarın herhangi bir parçasına zarar vermedi.

Hocam zaten hepsi patlayacak diye bir şey yok yani bazıları uzun yıllar sorunsuz çalışıyor zaten ama çoğu yanıyor.

Hocam uzak durun ben 1 kere patlattım uslandım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…