Turk.Net'e hücresel veri ile girilebilirken Wi-Fi ile girilemiyor

Makaleler
4
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Monster Tulpar T7 V20.5.6 -
Intel® Alder Lake Core™ i7-12700H 14C/20T; 24MB L3; E-CORE Max 3.50GHZ P-CORE Max 4.7GHZ;45W ;10nm SuperFin
Nvidia RTX3060 Max-Performance 6GB GDDR6 192-Bit
17,3" FHD 1920x1080 144Hz IPS Mat LED Ekran
32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz
1TB PCIe M.2 2280 3.0 x4
Selamlar, TurkNet'e pazar günü geçiş yaptım. Ancak bugün turk.net sitesine erişim sağlayamıyorum. Onun dışında hiçbir internet sitesinde böyle bir sorunum yok. Her siteye erişebiliyorum.

İşin komik tarafı, modemi açıp kapattım. İnternet gelince siteye erişim sağlayabildim. Online işlemlere girdim, tam giriş yapacaktım ki yine erişim sağlayamadım. "hmm... Bu sayfaya ulaşılamıyor" hatası veriyor. Başka tarayıcıyla deneyince de sorun çözülmedi. Başka DNS ile denedim, sonuç yine aynı. Anlamadığım, modemi kapatıp açınca erişim sağlayabiliyorken o erişim niye kesiliyor bir anda?

Düzenleme: Telefonumdan hücresel veri ile turk.net sitesine girebiliyorken, Wi-Fi ile bağlanınca giremiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

TurkNet Online işlemlerden ya da müşteri hizmetlerini arayıp arıza kaydı oluşturabilirsiniz.

TurkNet Online işlemlerden ya da müşteri hizmetlerini arayıp arıza kaydı oluşturabilirsiniz.

Tek bir siteye bağlantı sorunu yaşıyorum diye arıza kaydıyla pek uğraşmak istemiyorum. Açıkçası ISS'le alakalı bir sorun olduğunu zannetmiyorum.

Tek bir siteye bağlantı sorunu yaşıyorum diye arıza kaydıyla pek uğraşmak istemiyorum. Açıkçası ISS'le alakalı bir sorun olduğunu zannetmiyorum.

Mobil veri ile normal olduğuna göre ISS ile alakalı sorun olmalı.

Mobil veri ile normal olduğuna göre ISS ile alakalı sorun olmalı.

Peki, başka bir sorum daha var. Altyapı sorgulaması yaptığımda 85 Mbit hız olduğunu görüyorum, ancak modemde 48 mbit hız görülüyor. Modemim Asus DSL N16. Bazı arkadaşlar SNR Margin değeriyle oynayınca hızın yükseldiğini söylüyorlar. Ben ne yapmalıyım? Açıkçası Turknete geçiş yaptığımda ayarlarla pek oynamadım. ADSL'den VDSL'e geçtiğim için sadece VDSL seçeneklerini işaretledim.

Diğer sorunuz için yeni konu açabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…