Turk Telekom FİBERNET Alınır Mı?

yungcarti

Hectopat
Arkadaşlar selam, Türk Telekom FİBERNET'in 50 Mbps'lik paketini almak istiyorum. Altyapı sorguladığımda bölgede fiber vardır dedi, ben de size danışayım dedim. Sizce nasıldır? Full hızda internet alabilir miyim? Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bizim burası olarak konuşacağım.
Evet, fiber var ise genellikle Türk Telekom'un verebildiği en yüksek hızı verdiğini gözlemledim, eğer altyapınız var ise ve eminseniz sorun çıkma olasılığı yok değil fakat düşük seviyede. Altyapılı yerlerde Türk Telekom gayet iyi işler çıkartıyor.

FİBERNET desteği varsa sunduğu tüm hızları verebilir.

Saçma bir soru çünkü bunu senin bölgende/mahallende oturmadan doğrulayamayız. Benim mahallemde "Full" hız alınabilirken senin oturduğun yerde belki de alınamaz bunu sadece sen bilebilirsin. Ayrıca altyapı sorgulamaya falan güvenmeyin. Bana sözde 24Mbit gelir diyor ama maksimum hızım 12Mbit.

Saçma bir soru çünkü bunu senin bölgende/mahallende oturmadan doğrulayamayız. Benim mahallemde "Full" hız alınabilirken senin oturduğun yerde belki de alınamaz bunu sadece sen bilebilirsin. Ayrıca altyapı sorgulamaya falan güvenmeyin. Bana sözde 24Mbit gelir diyor ama maksimum hızım 12Mbit.
Senin internetin fiber değil çünkü. Fiber olduğu zaman istediğini verebilirler.

Santrale ne kadar yakınsan o kadar hız alırsın. Fiber olmasıyla alakası yok. VDSL kullanırken maks. 48 MBPS hız alacağımı söylediler bana da ama santrale uzak olduğum için 16 ile 20 arasında değişen bir hız aldım.

Benim bölgemde de sözde fiber mevcut ama hız ne hikmetse ortalıkta yok. Fiber var diye istediğini alabilecek diye bir kaide yok. Bu arada gayet de 50Mbit'e "kadar" diye paket satılıp 20 Mbit de alabilir, bundan bahsediyorum. Bunu bilmenin tek yolu da o mahallede interneti kullanan komşuları sormak veya direk TT'yi aramak. Bu kadar kesin konuşmayın bence çünkü sadece küçük bir azınlığın istediği internet hizmetiğini alabildiği bir ülke de yaşıyoruz.

Benim bölgemde de sözde fiber mevcut ama hız ne hikmetse ortalıkta yok. Fiber var diye istediğini alabilecek diye bir kaide yok bu arada gayette 50Mbit'e "kadar" diye paket satılıp 20Mbit'te alabilir bundan bahsediyorum. Bunu bilmenin tek yolu da o mahalle de interneti kullanan komşuları sormak veya direk TT'u aramak. Bu kadar kesin konuşmayın bence çünkü sadece küçük bir azınlığın istediği internet hizmetiğini alabildiği bir ülke de yaşıyoruz.
Kapsama haritasından evine baktığında "FİBERNET Desteği Mevcut" yazısı var mı?
Santrale ne kadar yakınsan o kadar hız alırsın. Fiber olmasıyla alakası yok. VDSL kullanırken maks. 48 MBPS hız alacağımı söylediler bana da ama santrale uzak olduğum için 16 ile 20 arasında değişen bir hız aldım.
VDSL demişsin. Evet ADSL ve VDSL için dediğiniz doğru zaten ben fiberden bahsediyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı