Turkcell 5G Testi ile 2 Gbps ve üzeri Download hızına ulaştı!

LTE ile Tekirdağ’da 150-350 Mbps hız alabiliyorum. 5G ile son kullanıcı için 350 Mbps ve 1 Gbps aralığı olabilir sanırım. @reptile

Hadi senin dediğin gibi olsun. 5G'ye geçince haberleşiriz artık.
5G Hızlı bir teknoloji. Nasıl yavaş bir hız alacağımızı düşünürsün ki?
LTE ile Tekirdağ’da 150-350 Mbps hız alabiliyorum. 5G ile son kullanıcı için 350 Mbps ve 1 Gbps aralığı olabilir sanırım. @reptile
Bence altyapının iyi olduğu yerlerde yani baz istasyonuna yakın evlerde ve yerlerde, 1 Gbps'den 2 Gbps'e kadar hız almak mümkün.

Turkcell 1 Gbps hızlarına rahatlıkla ulaşacaktır. Vodafone ve Turk Telekom 500 Mbps’i geçerse mucize olur. @Erdemli Erdem

LTE ile 35 Mbps üzerine çıkamadım ben hiç. Kötü bir hız değil kesinlikle, yine de bu gösteri yaptıkları gibi olmuyor. 5G ile hız artışı olacağı kesin ama çok beklentim yok. Zaten o kotalarla veya ev kirası gibi fiyatı olan kotasız paketlerle olmaz o iş.

Turkcell 1 Gbps hızlarına rahatlıkla ulaşacaktır. Vodafone ve Turk Telekom 500 Mbps’i geçerse mucize olur. @Erdemli Erdem
Yurtdışında 5G'de rahatça 1 Gbps hızları geçmekte. Muhtemelen bizim ülkedede aynısı olur hatta daha iyisi bile olabilir. Baz istasyonlarının sayısı ve şebeke kalitesine bağlı herşey.

Kullandığınız operatörün ve yaşadığınız yerin etkisi çok. Turkcell mi kullanıyorsunuz? Vodafone aşırı yavaş ve Turk Telekom yoğun yerlerde yine yavaş. @Taptic

Turkcell tüm frekansları alacağından yine diğerleri yavaş olacaktır. @Erdemli Erdem

Ben yavaş demedim ki. O hızı sana her yerde her an verecekler mi ona bakmak lazım.

Test ortamında yapılan hızlara kanmayın.
Diğer bir yandan, hızlı olduğu için çoğu indirme işlemi çabuk bitip, baz istasyonunu rahat kalacaktır. Tek sorun Turkcell’in yine tüm frekansları satın alıp, diğerlerine kötü olanları bırakması olabilir. Gece saatleri yine 1 Gbps ve üzeri hızlar görülebilir.

Kullandığınız cihaz nedir? Frekans birleştirme işlemi aşırı önemli. @Taptic

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…