Kablonet'ten Superonline'a gececektim fakat Kablonet'teki abi "Su an cogu firma bizden altyapi aliyor, bizim altyapimiz zaten fiber. Onlarda sikinti cikarsa ariza ucreti odeyeceksin vs." Dedi. Kablonet'in diger kampanyalari da Turkcell'e gore sonuk kalıyor. Sizce ne yapmaliyim?
Sunu da ekleyeyim: Kullandigim Kablonet Docsis 3.0 modem iyice kafayi yemeye basladi. Arasira Wi-Fi baglantisi gidiyor. Tum isiklar yanmasina ragmen ethernetten veri alisverisi yapamiyorum falan filan.
Turkcell Superonline kendi fiber altyapısına sahip ama Kablonet altyapısını da isterse kullanabiliyor. Kendi paketleri ve altyapısı, Kablonet’ten daha iyi.
Kablonet'ten Superonline'a gececektim fakat Kablonet'teki abi "Su an cogu firma bizden altyapi aliyor, bizim altyapimiz zaten fiber. Onlarda sikinti cikarsa ariza ucreti odeyeceksin vs." Dedi. Kablonet'in diger kampanyalari da Turkcell'e gore sonuk kalıyor. Sizce ne yapmaliyim?
Sunu da ekleyeyim: Kullandigim Kablonet Docsis 3.0 modem iyice kafayi yemeye basladi. Arasira Wi-Fi baglantisi gidiyor. Tum isiklar yanmasina ragmen ethernetten veri alisverisi yapamiyorum falan filan.
Evinde Superonline fiber varsa kendi altyapılarından gayet iyi hizmet alırsın. Binada SOL Fiber altyapısı yoksa Kablonet üzerinden hizmet verilen bölgeler de var.
Kablonet kullanıyorum. Binamda SOL kutusu da var. SOL daha pahalı. Kablonet modemim arıza yaptığı için 6₺’ye modem kiraladım. 86₺’ye (19:00-00:00 arası 25mbps) 100 mbps kullanıyorum.
Turknet kablonet yanında çok anlamsız. SOL ve Kablonet’tan daha iyisi yok. Kablonet daha ekonomik. Gayet de verimli. Tam hızı alıyorsunuz. Şu hıza kadar gibi muallak yok.
Daha önce aynı binada SOL da kullandım. Ekonomik diye Kablonete geçtim. İkisinde de arıza durumunda servis ücretsiz geliyor. Yanlış bilgilendirmiş bence.
Evinde Superonline fiber varsa kendi altyapılarından gayet iyi hizmet alırsın. Binada SOL Fiber altyapısı yoksa Kablonet üzerinden hizmet verilen bölgeler de var.
Fiber derken zaten kastedilen, fiber tarifelerdeki hızları kayıpsız verebiliyor oluşu. Yoksa göz görüyor zaten daireye kadar ya da ankastraye gelenin fiber kablo olmadığı.
Kablonet kullanıyorum. Binamda SOL kutusu da var. SOL daha pahalı. Kablonet modemim arıza yaptığı için 6₺’ye modem kiraladım. 86₺’ye (19:00-00:00 arası 25mbps) 100 mbps kullanıyorum.
Turknet kablonet yanında çok anlamsız. SOL ve Kablonet’tan daha iyisi yok. Kablonet daha ekonomik. Gayet de verimli. Tam hızı alıyorsunuz. Şu hıza kadar gibi muallak yok.
Daha önce aynı binada SOL da kullandım. Ekonomik diye Kablonete geçtim. İkisinde de arıza durumunda servis ücretsiz geliyor. Yanlış bilgilendirmiş bence.
Memnunsanız sorun yok. Turknet’in kendi altyapısı pek yaygın değil. Dolayısıyla Türknet adı altında zaten ya Türk Telekom ya da SOL kullanmış oluyorsunuz. ... kadar hız taahhüdü veriyor Turknet. 50’ye de düşebilir o. Dedim ya memnunsanız sorun yok.
Altyapıları fiber. Bazı yerlerde tamamen fiber, kalan yerlerde hibrit. Size gelen koaksiyel kablo olsa da altyapısı fiber olabiliyor. Bazen apartmandan, bazen mahalleden kesiyorlar fiberi.
Son kurulumlarda daireye gelen kabloya kadar fiber veriyorlar.
Altyapıları fiber. Bazı yerlerde tamamen fiber, kalan yerlerde hibrit. Size gelen koaksiyel kablo olsa da altyapısı fiber olabiliyor. Bazen apartmandan, bazen mahalleden kesiyorlar fiberi.
Son kurulumlarda daireye gelen kabloya kadar fiber veriyorlar.
Eski kurulumlarda mahalleye, apartmana vs. kadar fiber ve oradan sonra da daireye kadar koaksiyel kablo ile hizmet veriliyor. Altyapının çoğunluğu fiber oluyor ama daireye gelme yöntemi bunu hibrit yapıyor.
Yeni kurulumlarda da daireye kadar fiber kablo çekiyorlar ve fiber hizmet veriyorlar. Koaksiyel kablo hiç yok.
Turkcell Superonline ise apartmana veya daireye kadar tamamen kendi fiberi ile hizmet veriyor, yine koaksiyel kablosu hiç yok. Turkcell’in Kablonet altyapısını kullandığı yerlerde de yukarıdaki kurulumlar tercih ediliyor.
Sizce ne yapayim? Kablonet beni mi kandiriyor anlamadim. Turkcell de 300 TL'ye kadar olan taahhut parasini oderlermis. Kablonet'in taahhut iptal parasi da 200 lira.
Suan kullandigim paket: Turksat Kablonet 50 MBPS (19.00 ile 24.00 arasi 20 MBPS) download ve 5 MBPS upload 80 TL.
Turkcell'de gececegim paket: 100 MBPS download, uploadi bilmiyorum. 130 TL.
Yani adamla konusurken bana "ariza oldugunda Turkcell'e ayri para odersiniz." gibi bir sey demisti de buna inanmiyorum. Bu dogru mu?