Turkcell ev internetinden verim alınır mı?

Daha fazla  
TurkNet sitesinde 50 megabite kadar destekliyorken Turkcell 1000 megabit destekliyor altyapıyla alakalı bir şeymiş sanırım çok anlamıyorum.

Merak ettiğim konu şu, 500 megabit ev interneti alıp da maksimum 50 megabit almak gibisinden bir durum yaşar mıyım?

Ayrıca kullanan arkadaşlar aldıkları ms değerlerinden ve download upload hızlarından memnun mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bildiğim kadarıyla vaat edilen hızdan %50 veya daha az bir hız alıyorsanız sözleşmeyi feshetme hakkınız var.

Tüketici Kanunu (6502 sayılı) gereği, hizmet “ayıplı” verilirse (yani vaat edilen kalite ve düzey sağlanmazsa), tüketici:
  • Bedel indirimi talep edebilir,
  • Sözleşmeyi cezasız feshedebilir,
  • Gerekirse BTK ve Tüketici Hakem Heyeti üzerinden geri ödeme talep edebilir.
Bu durumda 1000 Mbps vaat edilip 50 alınırsa %90'lık bir kayıp oluyor; BTK'ya başvurma hakkınız var. Ancak muhtemelen böyle bir sorun olmayacak çünkü Turkcell'in sitesindeki gördüğünüz altyapı genellikle "Turkcell Superonline"nin kendi altyapısı oluyor.

TurkNet tarafında "50 Mbps'e kadar" demelerinin sebebi altyapının desteklediği maksimum hızla alakalı, yoksa paketleri sınırlı değil. Altyapın 500 Mbps destekliyorsa 500 Mbps alırsın, 50 Mbps destekliyorsa zaten o kadar gelir.

Yani 500 Mbps paket alıp da 50 Mbps hız almak gibi bir durum yaşamazsın, sadece altyapın ne kadar destekliyorsa o kadar alabilirsin.

Ben TurkNet kullanıyorum, ping değerleri gayet stabil (genelde 10-15 ms civarı), hız testlerinde de paketimin verdiği hız neyse tam olarak alabiliyorum.

Bende aynı şekil TurkNet sitesinden baktım Max 50 diyordu Superonline ile en az 250-300 alıyorum Superonline'ı tercih ettim.

Durum aslında büyük ihtimalle şöyle. Sizin binanızda yüksek ihtimalle Türk Telekom VDSL (bakır ev telefonu hatları kullanılarak sağlanan internet hizmeti) ve Turkcell Superonline eve kadar fiber altyapısı var.

TurkNet, Turkcell Superonline fiber altyapısından hizmet vermediği için sorgulama sırasında yalnızca VDSL altyapınızın desteklediği tahmini değerlerini gösteriyor. Turkcell Superonline ise binanızda kendi fiber altyapısı olduğu için 1000 Mbps hız gösteriyor olabilir.

Bu durumda kayıp almazsınız, çünkü Turkcell Superonline size TurkNet altyapı sorgulamasında gözüken VDSL altyapıdan değil, kendilerine ait fiber altyapıdan hizmet sağlayacak.

Teşekkürler hocam kurulum yapıldığında deneyimimi aktaracağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…