Turkcell hat devir işlemi nasıl yapılır?

Rahman Tübey

Centipat
Daha fazla  
Selamunaleykum. Hat babamın üstüne. Kendi üzerime nasıl alırım? Kaça mâl olur bana?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de ondan bahsediyorum. Hat devir yaparken sizden 12 aylık faturalı tarife seçmenizi isteyebilirler. Öyle yaparlarsa başka operatöre 12 ay geçemezsiniz.

Ben de kendime devretmek istiyorum numaramı, Türk Telekom kullanıyorum. Bayiye gittiğimde devir işleminden sonra faturasıza geçemeyeceğimi, faturalı bir şekilde aşırı yüksek fiyattan bir tarife yapabilmemin mümkün olduğu söylendi. Siz hangi seçeneği yaptınız?

Ben Turkcell'e sorduğumda bir tane bayi 700 lira bir tane bayi ise ₺500'larda olduğunu söyledi ikisi de farklı fiyat verdi ben de Türk Telekom'a geçiş yaptım işe gitmediğim bir vakit babamla gidip kendi üzerime alacağım ücreti de 380 lira ve şu an faturalıyım özgür 25 GB paketini kullanıyorum.

Operatör değiştirip Türk Telekom'a geçtiğinizde sizi faturalı yapmak için zorladılar mı? Yani faturasız devam etme hakkınız var mıydı?

Onun haricinde eğer şu an faturalıysanız ödeyeceğiniz ücret 380 liradan çok daha fazla olabilir, devir işleminde devir alan kişi mevcut tarifesinden caymak zorunda ve haliyle cayma bedeli ödüyor. 380 TL'yi sizden ne adı altında istediler?

Hat devirde faturalı tarifeye geçiş Türk Telekom'da zorunlu diye biliyorum. Hat decir ücretini müşteri hiznetlerini arayıp sorun. Büyük ihtimal fazla para istiyorlar sizden.

Hat devirde faturalı tarifeye geçiş Türk Telekom'da zorunlu diye biliyorum. Hat decir ücretini müşteri hiznetlerini arayıp sorun. Büyük ihtimal fazla para istiyorlar sizden.

Hat devir işlemini pazartesi günü müdürlükte yapacağım, orada fazladan ücret alamıyorlar o konuda bir problem yok yani. Devir işlemini yaptıktan sonra yapabileceğimiz faturalı tarifeler çok pahalı dendi (1 GB'lı tarife 150TL gibi). Siz devir işlemini yaptıktan sonra nasıl bir tarifeye geçtiniz?

Ben devir işlemi yapmaktan vazgeçtim. 450TL vergisi var ve faturalıda pahalı tarifelere zorluyorlar. Firmanın kendi kestiği ücreti de ekleyince kazıklanıyorsunuz resmen. Yeni hat alın kendi adınıza. Ucuza bir tarifeye geçin keyfinize bakın.

Kendi üstünüze almanızın özel bir sebebi var mı? Bence çok da önemli bir mevzu değil. 50 yaşında babamın hattı dedemin üstüne mesela. Benimki de babamın üstüne ve muhtemelen bayağı bir süre öyle kalacak.

Devletin vereceği internetten faydalanmak istiyorsa gayet mantıklı. Aylık 10GB ek paketler şu an 200TL bandında.

450-480 TL'lik vergiyi yeni hat alınca da kesiyorlar ondan kaçış yok. Yeni hat almak benim için en son seçenek çünkü şu anki numaramı kullanmaya devam etmek istiyorum.

450-480 TL'lik vergiyi yeni hat alınca da kesiyorlar ondan kaçış yok. Yeni hat almak benim için en son seçenek çünkü şu anki numaramı kullanmaya devam etmek istiyorum.

Başka bir ISS'ye hem devir hem de yeni gelen tarifelerinden yararlanmak istediğinizi söyleyin. Onlar yardımcı olmazsa başka seçenek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…