Turkcell indirme-yükleme hız orantısızlığı

MustafaCiger

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar. Bugün yaptığım Speedtest sonucunda saçma bir orantısızlıkla karşılaştım bunun sebebi Turkcell'in kısıtlaması mı? Yoksa baz istasyonu ile alakalı bir problem mi? Turkcell bu durumun değişebileceğini söylüyor yoğunluktan dolayı ama biraz yalan gibi geldi bana, sürekli dosya yüklediğim için hızımın artması bana zaman kazandırır.

Genelde zaten oranlar bu şekilde olur ama eskiden daha çok mu upload alıyordunuz?

Genelde zaten oranlar bu şekilde olur ama eskiden daha çok mu upload alıyordunuz?
Gerçekten bu hız konularında detaylı bilgim yok ancak önceden aynı boyutta dosya yüklerken daha hızlı yüklediğimi hatırlıyorum.

Hocam bu konu artık AI sistemler ile otomatik sınırlandırılıyor. Mobil şebekelerde bölgelerin desteklediği bir bant genişliği sınırı var. Yoğunluk oranına göre limitleri ayarlıyor.

Ancak şöyle bir inisiyatif var ki; Superbox'ın bazı paketleri bu sınırdan muaf. Allah ne verdiyse çekiyor yani

Büyük ihtimalle Turkcell'in 200Mbps paketini kullanıyorsunuz. Bu paketteki yükleme hızı ise 10Mbps. Yani hızlar normal.
Yok hocam mobil hattımı kullanıyorum internet olarak 4.5 G ne hız verirse o

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…