Turkcell İnternet İçin Modem Tavsiyesi

Blizzard of Ozz

Kilopat
Turkcell'in verdiği modem bulunduğu o da hariç hiçbir yerden tam performans vermiyor. Salonda 50 Mbit hız alırken modeme yakın odalarda 20, uzak odalarda 6 Mbit'e kadar düşüyor bazen hiç çekmiyor. Ayrıca QOS ayarları olmadığından online oyun oynarken birisi video vs. açınca ping çok artıyor.
Fiber interneti kaliteli bir şekilde 200m2 evin heryerine iletecek ve QOS desteği sunan, mümkünse cep yakmayan bir modem önerir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçe belirtmelisiniz.

İlla modem mi olması lazım? Router olmaz mı? Eğer olur derseniz buyrun ben bunu yeni aldım ve her şeyinden çok memnunum. Tenda AC9 4Port WiFi-N 1200Mbps AC Router Fiyatı
Superonline 50Mbit download 4Mbit upload olan paketi kullanıyorum. Evde benden başka 2-3 kişi var. Ana modemim bu cihaz:
TP-Link Archer VR600 1600Mbps Gigabit VDSL/ADSL2+ Fiyatı
Ana modemimden de gayet memnundum. 2.4Ghz tüm evde çok rahat çekiyor ama 5Ghz 2 yan odada 1 dişe düşüyordu. QoS özelliği var fakat Bandwith Control özelliği yok Tp-link'in. Bana Bandwith Control olan da olması gerekiyordu. Her cihaza download hızını bölerek kullanmak istediğim için. Ayrıca biraz daha iyi bir 5Ghz çekim gücü olan bir cihaz almak istedim ve Tenda AC9u aldım.
Tenda AC9'un QoS özelliği mevcut değil ama Bandwith Control özelliği mevcut. Yani 50Mbit'i bölebiliyorum istediğim gibi. Mesela Apple TV 10Mbit kullanabilsin, kardeşimin telefonu 5Mbit kullanabilisin, annemin telefonu 3Mbit kullanabilisin gibi. 5Ghz çekim gücü inanılmaz. Bu fiyata şaşar kalırsınız bu nasıl bir 5Ghz çekim gücü diye.
Sonuç olarak size tavsiyem bahsettiğim routeri almanız. Ana modeminizin kablosuzunu kapatın, internet yine ana modeminize gelsin ve bu routeri Wan girişinden ana modeminize bağlayın. Tertemiz bir 5Ghz internetiniz olur, evin her yerinde rahatça tam kapasite çeker ve istediğiniz cihazı rahatça kısıtlarsınız.

Bütçem 200tl civarı şuan bir routera 500tl veremem maalesef. Daha uygun ürün önerileriniz var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…