Turkcell Superbox nasıl?

furkan254f

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, Turkcell Superbox internet alınır mı? Ping değerleri bölgeden bölgeye değişiyor mu? Mesela ben bir köydeyim, bu durum çok olumsuz etkiler mi?

Performans bölgeden bölgeye tabii ki de değişir. Çünkü Superbox GSM sinyali ile çalışıyor. Turkcell baz istasyonu bulunduğunuz bölgede iyi çekmiyorsa Superbox performansı kötü olur.

Ping de buna bağlı olarak değişir. Sabit altyapıda bile konumdan konuma ping değişkenlik gösteriyor.

Alt yapı yoksa mecburen kullanacaksınız, fiyatı da birazcık pahalı.

Olduğun bölgede mobil hatlarda nasıl performans alıyorsan aynısını alacaksın yine. Online oyunu unut, geri kalan konularda yeterli olabilir en azından Netflix, cart curt.

4 bilgisayar ve 5-6 telefon aktif bağlı olacak 😀 İmkansız herhalde kaldırmaz.
70 Mbps VDSL ile bile iki bilgisayarda eziyet çektim, Superbox ile o kadar fazla cihazı kullanırsanız belediye internetinden beter performans elde edersiniz.

Ben doğuda bir köyde çalışıyorum köy ilçe merkeze 70 km uzak yani ama Turkcell iyi çekiyor 100-150 Mbit arası hız veriyor kendi memleketimdeki köye geliyorum 50-70 Mbit arası veriyor ama il merkez de kullansam 200 Mbit veriyor yani tamamen olduğunuz yerdeki Turkcell şebekesinin çekim kalitesine bağlı almadan önce mutlaka Turkcell mobit hattan hız testi yapın öyle karar verin eğer mobil Turkcell hatlı telefon 50 Mbit hız veriyorsa Superbox da 100 verecek öyle hesap edin.

Ben doğuda bir köyde çalışıyorum köy ilçe merkeze 70 km uzak yani ama Turkcell iyi çekiyor 100-150 Mbit arası hız veriyor kendi memleketimdeki köye geliyorum 50-70 Mbit arası veriyor ama il merkez de kullansam 200 Mbit veriyor yani tamamen olduğunuz yerdeki Turkcell şebekesinin çekim kalitesine bağlı almadan önce mutlaka Turkcell mobit hattan hız testi yapın öyle karar verin eğer mobil Turkcell hatlı telefon 50 Mbit hız veriyorsa Superbox da 100 verecek öyle hesap edin.

Mobil hatta deneme yaptığımda Mbps 10-15 arası çıkıyor ping ise 60-75 arası. Ama ben en az 2 bilgisayarla bağlanacağım. Benim için önemli olan Mbps değil daha çok ping. Eğer 2 veya 4 bilgisayarla bağlanırsam nasıl bir sonuç verecektir?

Mobil hatta deneme yaptığımda Mbps 10-15 arası çıkıyor ping ise 60-75 arası. Ama ben en az 2 bilgisayarla bağlanacağım. Benim için önemli olan Mbps değil daha çok ping. Eğer 2 veya 4 bilgisayarla bağlanırsam nasıl bir sonuç verecektir?

İki cihazdan fazla bağlanmaz ise ping konusunda sorun yaşamazsınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı