Turkcell Superonline alternatifi İSS önerisi

viserion

Hectopat
Turkcell Superonline müşterisiyim ve taahhüdüm 1 ay sonra sona erecek. Alternatif bir ISS arayışındayım. Herkesin tahmin edeceği üzere öne çıkan ISS'ler Netspeed, TurkNet ve Millenicom. (Maalesef bulunduğum yerde, Turksat altyapısı yok) Bu nedenle Netspeed, TurkNet ve Millenicom kullanıcılarına özellikle sormak istediğim bir sorum var;

Bir sorun yaşadığınızda müşterisi olduğunuz ISS yetkilileri, sorunların çözümünde yeterince bilgili ve yetkin mi? Firmaların sorun çözme kabiliyetleri nasıl? Bir sorun yaşanması halinde saçma sapan, işe yaramaz çözüm önerileri ile sorunu belirleme konusunda dahi sıkıntı yaşayan/yaşatan bir firmayla uğraşmak istemiyorum.

Vodafone fiber altyapınız var ise arkadaşımın kullandığı ve memnun kaldığı (2 aydır) 99Mbps 99TL kampanyasına bakmanızı öneririm. Kablonet altyapınız olsaydı kendi kullandığım 100Güldüren önerirdim.

Vodafone'un sitesi üzerinden adres bilgilerimi girerek altyapı durumunu kontrol ettim, bulunduğum adrese bahsettiğiniz paket verilebiliyor. 99 mbps için 99 TL gayet iyi bir paket. Ancak merak ettiğim bir husus var. Verdikleri modemin marka ve modeli ne? 24 ay boyunca 7 TL modem ücreti isteniyor kampanya kapsamında. Modemi beğenmezsem kendim temin edebiliyor muyum acaba?

Vodafone'un sitesi üzerinden adres bilgilerimi girerek altyapı durumunu kontrol ettim, bulunduğum adrese bahsettiğiniz paket verilebiliyor. 99 mbps için 99 TL gayet iyi bir paket. Ancak merak ettiğim bir husus var. Verdikleri modemin marka ve modeli ne? 24 ay boyunca 7 TL modem ücreti isteniyor kampanya kapsamında. Modemi beğenmezsem kendim temin edebiliyor muyum acaba?
Modemi ben gördüm, çok kaliteli ve arkadaşım çok memnun, Nokia modem, modeli hatırlamıyorum ama 5GHz bandında 3 duvar 10 metre yakın uzaklıktan 70+ alabildim telefonum ile. O paketi verebiliyorlar ise düşünmeyin derim.
Modemi ben gördüm, çok kaliteli ve arkadaşım çok memnun, Nokia modem, modeli hatırlamıyorum ama 5GHz bandında 3 duvar 10 metre yakın uzaklıktan 70+ alabildim telefonum ile. O paketi verebiliyorlar ise düşünmeyin derim.
Siz temin edebiliyor musunuz bilmiyorum, modeme fiber kablo giriyor hatırladığım kadarıyla.

Siz temin edebiliyor musunuz bilmiyorum, modeme fiber kablo giriyor hatırladığım kadarıyla.

Doğrusu aklımdaki seçenekler arasında Vodafone yoktu ama şu an diğer ISS'lere göre bir adım öne geçti. En iyisi bir Vodafone bayiisi veya Vodafone müşteri hizmetleri ile görüşmek. Aktivasyon ücreti, kurulum ücreti vb. hususlarda da bilgi alıp karar vereceğim.

Doğrusu

Doğrusu aklımdaki seçenekler arasında Vodafone yoktu ama şu an diğer ISS'lere göre bir adım öne geçti. En iyisi bir Vodafone bayiisi veya Vodafone müşteri hizmetleri ile görüşmek. Aktivasyon ücreti, kurulum ücreti vb. hususlarda da bilgi alıp karar vereceğim.
Şu zamanda böyle altyapı şansınız var :) Umarım sizin için en iyisini alırsınız.

Turknet, netspeed kablonet vs, hepsi aynı sepettedir.
Turk Telekom un sepeti deliktir.
Türkcelin sepeti altı delik, fakat içinde mavi yumurta vardır.

Sen Turkcell den başka alternatif arıyorsan zaten kelimeler kıfayetsiz, gözlerini kapat dal derine, gözlerini açtığında deniz kızını görürsen hayat senindir.

Turknet, netspeed kablonet vs, hepsi aynı sepettedir.
Turk Telekom un sepeti deliktir.
Türkcelin sepeti altı delik, fakat içinde mavi yumurta vardır.
Türksat Kablonet o kategoride değil, başkasının değil kendi altyapısını kullanıyor ve altyapısından rahatlıkla 100Mbps hız verebiliyor ve bence akıllı sınırsız olarak geçen paket fiyatına ve stabilitesine göre gayet makul fiyatta. Ayrıca aradığınızda 30 saniye içerisinde gerçek bir insan ile konuşabiliyorsunuz. 5 yılı aşkın süredir kullanıyorum ve çok memnunum. Eskimiş dandik modemi dışında bana tek bir sorun çıkardı ve sorun kablonetlik mi onu çözemeden düzelttim DNS ayarı yapıp(origin steam vs. bağlanılamıyordu 2 hafta önce felan yaşadığım bir sorun durduk yere bir anda oldu ve asla bağlanamadım daha sonra 8-8-8-8 8-8-4-4 DNS ayarı yapıp hallettim)
Ekleme: Arkadaşım birkaç ay önce taşınmadan, Kağıthane de site içerisinde alt katındaki adam 20Mbps hız alabiliyorken arkadaşıma 110TL'e 7 megabit hızı zor veriyorlardı. (Turkcell)
Hoş gittiği yerde de sokağın diğer tarafında yani oturduğu sitenin karşısında yine fiber altyapı var ancak arkadaşım hiçbir şekilde ona ulaşamıyor mecbur 130TL'e 10Mbps Superbox aldı yine Turkcell'e kaldı. Aslında devlet bu hizmeti her haneye vermek zorunda mesel TT kamu kuruluşu değil mi? Ben yanlış biliyorsam düzeltin ama parasını verip almak isteyen herkese bu hizmet aslında devlet tarafından ulaştırılmak zorunda ama yapacak bir şey yok eldekilerle yetinmekten başka.

Netspeed 12 ay taahhüt ister aktivasyon parası vermemek için ( bu riske girilmez)

Turknet taahhüt istemez, fakat aktivasyon parası ister 60 tl, ( ilk ay bedeva kod verir fatura ödemezsiniz, 75 TL özgür iletişim paket, 75-60=15 TL kardasınız)

Kablonet, milenicom bunlarla uğraşmayın, turknet en avntajlısı bu konuda,

Turknet te arkadaş getirirsen, karşılıklı faturalar bedavaya geliyor, 5 arkadaş getir, 5 ay fatura bedava, istersen hepsini aynı anda getir orası önemli değil.

Cayma parası yok, iptal faksı gönder çık.

Ben 6 ay kullandım 35 mpbs sınırsız 75 TL, hızım hiç 32 sen aşağı düşmedi, bir problem yaşadım ilk defa şimdi iptal ettirip tekrar başlatıyorum turknet, (İnternet ışığım sürekli kırmızı yanıyordu, port, modem değiştim hiçbir şekilde düzeltemedi turknet ve turk Telekom ekipleri)

Ekleme:Kablonet yaygın değil, kendi ilçemi sorguladım 20 nin üstünde olan mahallede sadece 4 mahallede kablonet alt yapısı var + 24 ay taahhüt =81 tl

İkinci olarak turknet 75+10 TL ye 100 mpbs'e kadar hız veriyor. Taahhüt + cayma parası yok =85 tl

Burda hiçbir markayı savunmayın, bugun turknet yarın başkası, mantıklı oturup ona göre karar verin.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı