Turkcell Superonline Bufferbloat Testinde 56 ms ping

Nokia ONT ile Türk Telekom'da 112 Mbps alıyorum, 118 Mbps alanlar da var. ISP tarafındaki profilin güncellenmesi gerek.
Evet, daha önce TurkNet'te de aynı durumu yaşayanlar olmuştu. Yapabiliyorsan izah et, anlat dur şimdi

Sorun aslında bundan ibaret, yani pingle ilgili derdim yok, paket kaybım oluşuyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Çözünürlük çok kötü çıkmış, kusura bakmayın.

Bufferbloat için QoS veya limit uygulamanız gerek. En sağlıklı olarak routerdan uygulanması gerek.
Routerdan uygulayamıyorsanız kendi bilgisayarınızdan uygulamayı deneyin ama başkası interneti kullanırsa bir işe yaramaz.

Son düzenleme:
Başkası interneti sömürdüğünde pek bir sorun olmuyor. Kendim sömürdüğümde sorun çıkıyor. Şimdi Steam'de de indirme hızı kısıtlayarak test ettim, 7MB/s'den sonrasında kayıp vermeye başlıyor.

Upload hızınız 10 Mbps galiba. 200 Mbps download yapınca 10 Mbps upload hızınızın tamamı download hızınızı beslemeye gidiyor, size upload kalmıyor. Download hızını beslemek için yaklaşık 1/20 oranında upload hızı kullanılır. Download hızınızın düşmesi gerek ki size upload kalsın. Kaliteli bir QoS ile bunu yapabilirsiniz.

@Disty
Hocam yan binada arkadaşım oturuyor aynı saha dolabına bağlıyız geçen başvuru yaptık saha dolabında yer kalmadığı için yeni bir tane kart takacaklarını söylediler aradan 2 ay gibi bir zaman geçti kartı saha dolabına yerleştirdikten sonra interneti bağlattılar ama onlar Huawei ont kullanıyor TT çalışanına sorduğumda saha dolabında hangi karta bağlıysan onunla aynı marka olmak zorunda dedi. Ben saha dolabında ki Nokia kartına bağlıyım arkadaşım Huawei kartına böyle bir şey başımdan geçti size aktarayım dedim.

Bendede netten hız testi yapıyorum 150 mb görüyor sonra 60da kalıyor ms ping şuan15 sabit ilk gün süper onlineye geçtiğimde 3 ping veriyordu bende sevindim.2. Gün 15ms sabit vermeye başladı ve internet kablosu pcde takılı gidip geliyor wifide olmuyor bu.Dnslere bakıyım dedim diğer dnsleri kötü görüyor hızlarını galiba tek dns kullanabilcez süper online fiber kullanıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…