Türk Telekom kullandığımız zamanlarda bir gün evde otururken evimize Turkcell'den gelen arkadaşlar çaldı. Bize internetlerinin daha hızlı olduğunu ve düşük ping sağladıklarını söylemişlerdi. O zamanlar ben Fortnite oynuyordum o yüzden Fortnite üzerinden örnek vereceğim. Turkcell'den gelenlere sorduğumda 10 pingin altına düşer demişti. Şu an 40-50 pingin altını görmüyorum. Ayrıca evdeki kablolu internet girişlerini de kullanamıyorum. Bugüne geldiğimizde önceki kullandığımız Türk Telekom 24 Mbps sınırsız internetten önce Turkcell Superonline 24 Mbps fiber sınırsız ardından 100 Mbps fiber sınırsız internete geçtiğim için pişmanım. Ayda en az 15 kere Turkcell'i arıyorum. Çözdüklerini söylüyorlar ama hiçbir zaman çözmüyorlar. İnternet sadece 1-2 saatliğine düzeliyor. Eskiden Türk Telekom ile arkada oyun indirirken Online oyuna girerdim. Şimdi Turkcell ile telefonumun mobil verisini kullanıyorum ki bilgisayar veya konsolda oyun kasmasın. Türk Telekom ile 24 Mbps internet ile 25-35 MB civarı download 4-6 Mbps civarı upload alıyordum. Turkcell ile 100Mbps internetten 35-70 arası (asla stabil değil.) Download. 4-7 arası upload alıyorum. Tabii bunlar internet testinde çıkan sonuçlar. PS4 ile oyun indirirken 3 MB'in üstünü hiç gömedim. Bilgisayar ile çok nadir 7'yi görüyor. Az önce yine aradım artık dalga geçmeye başladıklarını düşünmeye başladım. Ben bu tarifeyi başlattığımda ödediğim para 10 Euro'nun üzerindeydi. Almanya'da kuzenim aynı fiyata 1000 Mbps internet kullanıyor. Kurduğunuz sisteme yazıklar olsun. Yurttan geliyorum stres atmak için oyun gireyim diyorum beni offline oyunlara mecbur ediyorsunuz.
Bulunduğum bölgede iyi bir internet sağlayıcısı olup olmadığını nasıl öğrenirim? Şu an Turkcell'e 245 lira ödüyorum zaten ilk fırsatta çıkıp başka bir sağlayıcıya geçeceğim. Bütçemi 245'in üzerine çıkarmaya da hazırım.