Turkcell Superonline VDSL hız sorunu

holyπ

Hectopat
Yer
istanbul
Daha fazla  
Meslek
öğrenci
Öncelikle merhaba, Turkcell Superonline kullanıyorum. 1 ay önce ADSL'den VDSL'e geçiş yaptım modeminiz VDSL destekliyor dediler ve harbiden doğruydu. Turkcell modemiyle 47-48 Mbit hızlara ulaştım. Son bir haftadır internet hızım belirsiz saat aralıklarında inişe geçti. 3 4 Mbit gibi hızlar alıyorum belirsiz olarak ve bu konu hakkında ne yapmalıyım Superonline hat değerleri süper diyor. Modemle alakalı olabilir mi acaba? YouTube'da da 4K video oynatabiliyorum, sıkıntı hala belli değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Speedtest yaptığınızda ne diyor acaba? Ben de süperonine kullanıyorum hiç hız düşmesi yaşamadım 6 aydır.

Coronadan sonra ISS altyapılarında belli aralıklarla sorunlar oluşabiliyor ve bu gayet normal. Coronadan önce bu sorunların, yoğun bir çalışma ile biz sorunu farketmeden düzeltilirken şuan aynı sorunların onarılmaları baya bir süre alabiliyor. Tabi bu sadece bir ihtimal. Belki sorun başka bir şey olabilir.

Yaklaşık 1 ay kadar önce aynı sorunu ben de başka bir ISS tarafından yaşamıştım. İnternet hızım baş belası derecede yavaştı. Altyapımdan kaynaklı bir sorun olduğu tespit edildi ve onarılması haftaları bulmuştu. Sana tavsiyem SuperOnline destek kısmından kayıt açman veya Müşteri Hizmetleri'ne bağlanıp sorunun tam sebebini öğrenmen olur. Değerleriniz normal demelerine aldırma tekrar tekrar rahatsız et ve bazen sert konuşmak işe yarayabilir

Arkadaşım aynı sorun bugün itibarilye bende de başladı. 24 lük paket kullanıyorum. 5-6 ay oldu Superonline geçeli bugüne kadar hiçbir sorunla karşılaşmamıştım bugün 1-2 mbps download falan gözüküyor. Steam’den oyun indiriyorum bazen normal değerlerde indirme hızına ulaşıyor bazende 200-300 kbps a kadar düşüyor, aradım müşteri hizmetlerini biraz kurcaladılar bi sonuca varamadık. Arıza kaydı açtılar.

sıkıntı şu ki bunlar yaşanırken upload 4 olarak çıkmaya devam ediyor .
İnternetim Normal hali şu şekilde
inşallah daha fazla sorun yaşamamam.

Dosya Ekleri

• 10458558269.png
    8 KB · Görüntüleme: 48
sıkıntı şu ki bunlar yaşanırken upload 4 olarak çıkmaya devam ediyor .
İnternetim Normal hali şu şekilde
inşallah daha fazla sorun yaşamamam.
Evet benim sorunum da aynı buydu, Upload hızım normal iken Download hızım 2-3 Mbps'lere kadar düşüyordu. Peki kopma sorunu yaşıyor musun?

Evet benim sorunum da aynı buydu, Upload hızım normal iken Download hızım 2-3 Mbps'lere kadar düşüyordu. Peki kopma sorunu yaşıyor musun?
evet iki üç gündür ip sorunu altında kopma yaşadım şuan her şey normal ileride ne olucak bakacağız
turkcell deki kadında uploadınız 2 olmalı normalde hanfendi 4 diyorum olamaz diyor .Sistemde çalışanlarında sistemin nasıl işlediğine dair en ufak fikirleri yok.speedtest sırasında upload ilk 8 lere fırlıyor modem arayüzündede 8 gözüküyor ama max 4 alabiliyorum.

İç tesisat kablolamanda kopukluk eziklik vs var ise sorun ondan da olabilir. Aynı sorunu ben de yaşamıştım internetim bazen normal hızında seyrederken bazen çok yavaş oluyordu ve sık sık kopuyordu. Kabloda eziklik varmış değiştirince sorunum düzelmişti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…