Turkcell Superonline VLAN ID nedir?

Kompetankedi

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
PC 1:macbook air m4 24gb 512gb 13.6inç
PC 2:monster abra a5 17.4.4 clevo kasa clevo kodu: nh58hpq
Meslek
Mobil Uygulama Geliştiricisi (flutter)
Merhaba Turkcell sansüronline FTTB fiber altyapısı kullanıyorum şu an. TP-Link Archer AX23 Router'da VLAN ID belirtmeden çalışıyor ama yakın zamanda OpenWrt geçeceğim ve VLAN ID gerekir mi emin değilim. VLAN ID'yi öğrenmenin bir yolu yok mu?

Şu an TV+ için VLAN ID 103 gemini.google.com internet için 100 kullanıyordedi eve geçince kontrol edeceğim.

Son düzenleme:
VID / VLAN ID bölgesel değişiklik gösteriyordu diye hatırlıyorum, o modemde Advanced > Network > VLAN Setting kısmında altında olması lazım.

Ancak SOL kullanıyorsan PPPoE şifren de gerekebilir VID yanında ve bunu paylaşmaya pek yanaşacaklarını sanmıyorum - bakım veya kurulum için ekip talep etmen gerekebilir.

Hocam şöyle ben PPPoE şifremi modem içinden Linux ile çaldım TP-Link Archer AX23 routerda Mac klonlama yapınca internete giriyor internet VLAN ID boş ama internet çalışıyor. OpenWrt'de otomatik böyle çalışır mı diye içime şüphe düştü sadece.

O zaman... SOL MAC'e göre öncelikli tanımlama yapıyor diye düşünmeye başladım. MAC ID klonlayınca evet girecektir o zaman OpenWrt'de de aynı MAC ID'yi kullanman işini görür sanki. Denk gelmediysen OpenWrt Random Mac Changer github'da dursun burada. Araştıran birine lazım olur belki.

Diğer işlemlerin için bir github veya blog'un varsa paylaş, fav'a atıp beklerim - eline sağlık.

Eğer kurulumu yakın zamanda düzgün yaparsam hem internet hem de IPTV kurulumu için bir rehber yapmayı düşünebilirim istek gelirise.

Eğer kurulumu yakın zamanda düzgün yaparsam hem internet hem de IPTV kurulumu için bir rehber yapmayı düşünebilirim istek gelirise.
Sen o kurulumu yap, bir de rehber yap, teşekkür edenlerle soru soranlara bakarak yaş gruplarını verebilirsin - konu o kadar tatlı turnusol kağıdı. : )

Sen o kurulumu yap, bir de rehber yap, teşekkür edenlerle soru soranlara bakarak yaş gruplarını verebilirsin - konu o kadar tatlı turnusol kağıdı: )

Şu an 1 adet daha USB to Ethernet ve RJ45 birleştirici almam lazım sonra montaj ve kurulum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…