Turkcell Superonline'da CGN nasıl anlaşılır?

Planet90

Picopat
Bu CGN olayını ilk defa öğrendim. Bayağıdır Superonline kullanıyorum.

Modemi her reslediğimde IP değişiyor. Bunu e-Nabız'dan falan görebiliyorum. Her resleyişimde farklı IP'den bağlandığım gözüküyor.

Şimdi modem arayüzüne girdim wan_ıptv benim nette gördüğüm IP'den farklı 100'le başlayan bir IP gözüküyor.

Ben şimdi uzun süredir CGN'de miyim yani? Böyleyse eğer ne zararı var bana benim bilmediğim?.

Bütün Superonline kullananlar sabit IP kullanmıyorsa eğer Cgn'de mi oluyor yani ayrıca?

Statik IP almadığınız zaman zaten sürekli değişir bu yeni bir şey değil. Havuz sistemi de bir IP adresinin birden çok kişiye atanması. Kişiden ziyade, senin bağlı olduğun şebeke tek bir IP'den hizmet veriyor. O şebekeye bağlı diyelim 10 aboneye, o IP'den hizmet veriliyor. Bu yüzden ip konum sorgulamada internet sağlayıcılarının santral konumları gözüküyor. 2016'dan önce, IP adresimle konumumu sorguladığımda ev adresim çıkardı. IP adresime saldırı yaptığımda, modemim kendine reset atardı. 2016'dan beri santrallerin konumlarını gösteriyor IP lookup hizmetleri. Ve modem kendine reset atmıyor. :D

Hocam valla çok anlamadım desem :D Yani şimdi benim olay iyi mi o zaman yani her seferinde ip değişiyor işte. Sabit ip kullanmaktan daha iyi değil mi bu?

Hocam valla çok anlamadım desem :D Yani şimdi benim olay iyi mi o zaman yani her seferinde ip değişiyor işte. Sabit ip kullanmaktan daha iyi değil mi bu?
IP'ye çok takılı kalmayın sabit IP daha çok sunucu tarzı iş istasyonlarının işine yarar. Günlük kullanıcı iseniz statik IP pek işinize yaramaz. CGN havuzunda olmanın internet hızına etki ettiğini söyleyenler var fakat daha %100 bunu kanıtlamış birisini görmedim mantıksızda zaten. Yani sizin için daha iyi denilebilir evet.

Hocam bilgi için soruyorum. Bir gün Superonline bırakıp atıyorum Dsmart-Vodafone-Millenicom falan geçtim diyelim. Yine böyle her modem resleyişimde farklı ipler gelecek değil mi?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı