Bugün 100 Mbps fiber bağlattım ve deneme amaçlı bir oyun indirmesi yaptım ama denildiği gibi son hızda indirme yapmıyor, dalgalanmalar oluyor. Sanırım 100 Mbps hızda 12-13 MB/sn civarı indirme görmem gerekiyor ama 10 MB/sn anca çıkıyor.
Ortalama olarak 80 mbps bile göremiyor. Superonline'da bazı kullanıcılarda multithread indirmelerde dalgalı hız sorunu var. Bu sorundan ötürü steam indirmeleri çok kötü.mbps, kısaca megabits per second. mb/s ise megabyte per second. mesela, 1 mbps, yani 1 mbit'lik bir bağlantınız varsa, download yaparken göreceğiniz rakam (bağlantınızın full kapasite çalıştığını varsayıyoruz) 0.125 mb/s olacaktır.
Bu bilgi neticesinde ise 100 Megabit hıza yakın indiriyorsunuz.
- 8Mbps = 1MBps = 1MB/s
- 16Mbps = 2MBps = 2MB/s
- 24Mbps = 3MBps = 3MB/s
- 35Mbps = 4,480MBps = ~4,5MB/s
- 50Mbps = 6,4MBps = 6,4MB/s
- 75Mbps = 9,600MBps = 9,6MB/s
- 100Mbps = 12,8MBps = 12,8MB/s
Az evvel Ubisoft'tan indime denedim; bunda da 7-12 MB/sn değişiyor.Ortalama olarak 80 mbps bile göremiyor. Superonline'da bazı kullanıcılarda multithread indirmelerde dalgalı hız sorunu var. Bu sorundan ötürü steam indirmeleri çok kötü.
Aynı dalgalanma sorunu yüzünden hocam.Az evvel Ubisoft'tan indime denedim; bunda da 7-12 MB/sn değişiyor.
Yani ben fiberi böyle bir şey olarak bilmiyordum. Son hızda sabit olarak indiririm diye düşünüyordum. PUBG'de ping bile değişmedi nerdeyse. 3-4 ms fark var sadece.Aynı dalgalanma sorunu yüzünden hocam.
Fiberle alakası yok malesef. Superonline ile ilgili.Yani ben fiberi böyle bir şey olarak bilmiyordum. Son hızda sabit olarak indiririm diye düşünüyordum. PUBG'de ping bile değişmedi nerdeyse. 3-4 ms fark var sadece.
Bizim ülkede hangi şey stabil ki. Bu olayı yaşayanlar olmuştu, çözümünü tam hatırlamıyorum ama modemin içindeki ayarla bir şeyi düşürüyorlardı yanlış hatırlamıyorsam. Görürlerse yardımcı olurlar.Yani ben fiberi böyle bir şey olarak bilmiyordum. Son hızda sabit olarak indiririm diye düşünüyordum. PUBG'de ping bile değişmedi nerdeyse. 3-4 ms fark var sadece.
Ocak ayından beri bir dalgalanma söz konusuymuş. Umarım düzelir.Fiberle alakası yok malesef. Superonline ile ilgili.
Qos ile hız sınırlamak malesef çözüm değil. Sadece dalgalanma miktarını azaltıyor. Yine hızınız 70-90 arası gidip geliyorsa pat diye 30a düşebiliyor.Bizim ülkede hangi şey stabil ki. Bu olayı yaşayanlar olmuştu, çözümünü tam hatırlamıyorum ama modemin içindeki ayarla bir şeyi düşürüyorlardı yanlış hatırlamıyorsam. Görürlerse yardımcı olurlar.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.