Turkcell Superonline'da indirme hızım normal mi?

Makaleler
4
Yer
Mersin
Bugün 100 Mbps fiber bağlattım ve deneme amaçlı bir oyun indirmesi yaptım ama denildiği gibi son hızda indirme yapmıyor, dalgalanmalar oluyor. Sanırım 100 Mbps hızda 12-13 MB/sn civarı indirme görmem gerekiyor ama 10 MB/sn anca çıkıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

mbps, kısaca megabits per second. mb/s ise megabyte per second. mesela, 1 mbps, yani 1 mbit'lik bir bağlantınız varsa, download yaparken göreceğiniz rakam (bağlantınızın full kapasite çalıştığını varsayıyoruz) 0.125 mb/s olacaktır.

Bu bilgi neticesinde ise 100 Megabit hıza yakın indiriyorsunuz.

• 8Mbps = 1MBps = 1MB/s
  • 16Mbps = 2MBps = 2MB/s
  • 24Mbps = 3MBps = 3MB/s
  • 35Mbps = 4,480MBps = ~4,5MB/s
  • 50Mbps = 6,4MBps = 6,4MB/s
  • 75Mbps = 9,600MBps = 9,6MB/s
  • 100Mbps = 12,8MBps = 12,8MB/s

Ortalama olarak 80 mbps bile göremiyor. Superonline'da bazı kullanıcılarda multithread indirmelerde dalgalı hız sorunu var. Bu sorundan ötürü steam indirmeleri çok kötü.

Yani ben fiberi böyle bir şey olarak bilmiyordum. Son hızda sabit olarak indiririm diye düşünüyordum. PUBG'de ping bile değişmedi nerdeyse. 3-4 ms fark var sadece.
Bizim ülkede hangi şey stabil ki. Bu olayı yaşayanlar olmuştu, çözümünü tam hatırlamıyorum ama modemin içindeki ayarla bir şeyi düşürüyorlardı yanlış hatırlamıyorsam. Görürlerse yardımcı olurlar.

Qos ile hız sınırlamak malesef çözüm değil. Sadece dalgalanma miktarını azaltıyor. Yine hızınız 70-90 arası gidip geliyorsa pat diye 30a düşebiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…