"X Türk Operatör markasının A telefonu Android 5.X sürümünden 6.X veya 6.X sürümünden 7.X sürümüne geçti" cümlesine uygun bir telefon söyleyin o halde.
Bu soruya deneyim olarak cevap verirsek çok büyük ihtimalle almayacak. Kesin bir cevap istersek öyle bir cevap yok ki bu güne kadar ben Turkcell'in Android Upgrade Matrix yayınlandığını görmedim, gören varsa aydınlatsın.
Avea inTouch 4 modeli 4.4 kullanıyor iken 5.0 güncellemesi almıştı. Turk Telekom Honor 7 modeli de 5.0.2 kullanıyorken 6.0.1 güncellemesi almıştı. Keza son cümlenize kadar hiçbir yerde de "Türk operatör" demediniz. Hep "Operatör" dediniz. Yani buna Vodafone'nin modellerini de katabiliriz. Kısacası güncelleme aldılar. Az ya da çok fark etmez. Cümleniz yanlış bilgi içeriyordu.
Türk Telekom Honor 7 Huawei sayesinde güncelleme aldı. Huawei markasını kullanıyordu ve Huawei Honor 7 aldığı için yükseltildi. Huawei Honor 7 Android 7 alsa TT Honor 7 alır.
Bakın hala anlamıyorsunuz sanırım. Size ceza vermemin sebebi yanlış bilgi içermesi idi. Yanlış bilgide hiçbir operatör telefonu güncelleme almaz dediniz. Yani konu T80 değil. Fark ettiyseniz T80 güncelleme almaz diyen kişilere herhangi bir ceza uygulanmadı. Yani yanlış bilgi o kısım değildi.
T80 için planlanan bir güncelleme duyurusu yapılmadı. Daha önceden de belirtmiştim. Yaptıklarında dahi güncelleme almadı. Turkcell'in planları kısa vadeli al sat mantığı.
Zaten bu tür operatör telefonlarını zorunlu durumlarınız yoksa almanızı pek önermiyoruz.